perjantai 15. kesäkuuta 2012

Kurkku-tsatsiki

Tämä sopii makkaralle, uunikasviksille, kalalle, pihvin kanssa, lihapullille... ja varmaan moneen muuhunkin...

400 gr turkkilaista jogurttia
puolikas kurkku
suolaa
 mustapippuria
valkosipulia
sitruunamehua
ruohosipulia

Pese kurkku hyvin ja raasta raastimella. Laita siivilään ja sirottele päälle hieman suolaa. Valuta ylimääräinen neste pois, painele välillä raastetta lusikalla tehostaaksesi nesteen poistumista. Itse annoin olla siivilässä vajaa puolisen tuntia.
Sekoita jogurtin joukkoon suolaa, pippuria, sitruunamehua, valkosipulitahnaa ja leikkaa joukkoon vielä ruohosipulia. Anna maustua sen aikaa kunnes kurkku on valmis. Tarkista maku. Kaada lopuksi kurkkuraaste joukkoon ja sekoita. Anna vielä maustua jääkaapissa hetki.

Ei kommentteja: