Mieheni toivoi joskus balsamiviinietikasta jotain kastiketta. Tänään kun tein kanan filepihvejä, ajattelin sitten kokeilla seuraavaa ohjetta Kodin Pellervon sivuilta. Ja tuli niin hyvää, että voi toistekin tehdä : )
1 sipuli silputtuna
voita
0,5 dl balsamiviinietikkaa
3 dl lihalientä
1 dl ruohosipulia
1 rkl maizenaa
tilkka vettä
Kuullota sipuli voissa muutama minuuttia. Lisää balsamiviinietikka, lihaliemi sekä ruohosipulisilppu. Keitä noin 5-10 minuuttia. Siivilöi kastike kattilaan. Sekoita maizena vesitilkkaan ja suurusta kastike hieman. Hauduta vielä muutama minuutti.
Tummat kastikkeet ovat yleensä ohuempia kuin vaaleat, joten suurusta ei tarvitse niin paljon. Kastike sopii naudan-, porsaan-, lampaan- ja broilerinlihan kanssa. Kokeile!
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti