maanantai 7. toukokuuta 2012

Balsamicokastike

Mieheni toivoi joskus balsamiviinietikasta jotain kastiketta. Tänään kun tein kanan filepihvejä, ajattelin sitten kokeilla seuraavaa ohjetta Kodin Pellervon sivuilta. Ja tuli niin hyvää, että voi toistekin tehdä : )

1 sipuli silputtuna
voita
0,5 dl balsamiviinietikkaa
3 dl lihalientä
1 dl ruohosipulia
1 rkl maizenaa
tilkka vettä

Kuullota sipuli voissa muutama minuuttia. Lisää balsamiviinietikka, lihaliemi sekä ruohosipulisilppu. Keitä noin 5-10 minuuttia. Siivilöi kastike kattilaan. Sekoita maizena vesitilkkaan ja suurusta kastike hieman. Hauduta vielä muutama minuutti.
Tummat kastikkeet ovat yleensä ohuempia kuin vaaleat, joten suurusta ei tarvitse niin paljon. Kastike sopii naudan-, porsaan-, lampaan- ja broilerinlihan kanssa. Kokeile!

Ei kommentteja: