keskiviikko 27. toukokuuta 2009

Vadelmakakku Äitienpäiväksi










Vähän myöhässä, mutta kuitenkin. Näin Sirpa Talkan "tee hyvä kakku"-kirjassa ihanasti koristellun kakun. Sitä halusin sitten kokeilla äitienpäiväksi. Kakusta tuli sisältäkin kivan raidallinen kermarahkan ja vadelmahillon ansiosta. Yritän saada siitäkin kuvan lisättyä.

Kakkupohja:

8 munaa
3 dl sokeria
2 dj vehnäjauhoja
1,5 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta


Täyte:

4 dl kermaa
1 dl sokeria
1 prk rahkaa
vadelmahilloa


Kostutus:

Sitruunaista kivennäisvettä


Päälle:

Kermavaahtoa
Vaaleanpunaista marsipaania
valkosuklaa kukkia
ranskalaisia pastilleja


Vaahdota sokeri ja munat. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon varovasti sekoittaen. Paista n 45 minuuttia 175 asteessa. Anna jäähtyä ja leikkaa neljään osaan. Tee täyte. Vatkaa kerma ja lisää siihen rahka ja sokeri. Kostuta kakkulevyt kivennäisvedellä. Laita pohjan päälle ensin hillo, sitten kermarahkaseos. Vuorottele näin kunnes kakku on koottu. Anna maustua kevyen painon alla mieluiten yön yli jääkaapissa.
Tee valkosuklaakukkaset. Sulata suklaa vesihauteessa. Laita pursotuspussiin ja pursota kukkasia voipaperille. Painele pastille keskelle. Anna jäähtyä ja jähmettyä jääkaapissa.
Kauli marsipaani tomusokerin avulla ohueksi ja pyöreäksi. Laitoin marsipaanin kakun päälle juuri ennen tarjoilua. Jos laitat aikaisemmin, kannattaa kuorruttaa kakku voikreemillä, jottei marsipaani "hikoile". Levitä vatkattu kerma reunoille. Koristele reunat ja päällinen valkosuklaakukilla.

Ei kommentteja: