keskiviikko 27. toukokuuta 2009

Appelsiinijuustokakku



Tällaisen tein toiseksi äitienpäiväkakuksi. Alkuperäinen ohje vähän muunneltuna on otettu Pirkan sivuilta.

Pohja:

175 gr Digestivekeksejä
50 gr voita
1 tl appelsiininkuoriraastetta

Täyte:

4 liivatelehteä
1 prk Flora Vanillaa
200 gr appelsiinituorejuustoa
1 prk Bulgarian jugurttia
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl appelsiinin kuoriraastetta
3 rkl appelsiinin mehua

Koristeeksi:

Valkosuklaakukkasia
ranskalaisia pastilleja

1. Kiinnitä irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjan ja reunan väliin leivinpaperi. Hienonna keksit monitoimikoneessa. Sulata rasva. Raasta hyvin pestyn appelsiinin kuori ja purista mehu. Sekoita keksimurut, rasva ja appelsiininkuoriraaste keskenään. Painele seos vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Siirrä vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

2. Pane liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Vaahdota vaniljakastike. Notkista tuorejuusto ja sekoita joukkoon jogurtti, sokeri, vanilliinisokeri ja appelsiininkuoriraaste. Sekoita varovasti joukkoon myös vaniljavaahto.

3. Kuumenna appelsiininmehu kattilassa. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liuota liivatteet mehuun. Kaada seos hieman jäähtyneenä, ohuena nauhana juusto-jogurttiseoksen joukkoon.

4. Kaada täyte keksipohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli.

5. Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille. Sulata suklaa ja pursota siitä kukkasia. Itse piirsin malleja paperille, jonka sitten laitoin leivinpaperin alle. Siihen päälle pursotin suklaasta kukat ja laitoin päälle ranskanpastillin. Annoin jähmettyä jääkaapissa ennenkuin siirsin ne kakun päälle. Ne kannattaa laittaa kakun päälle juuri ennen tarjoilua etteivät pehmiä.


















Ei kommentteja: