sunnuntai 25. tammikuuta 2009

Zuccotto

Tuli sitten zuccotto tehtyä, vihdoin ja viimein. Ja kyllä ainakin mies tykkäsi tästä. Tosin hänen suurta herkkua on kirsikat ja pähkinät.

Mutta tässä siis ohje:

POHJA:

3 kanamunaa
2 dl sokeria
2 dl jauhoja
2 tsk leivinjauhoa
0,5 dl kermaa tai maitoa

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kaikki kuivat aineet ja lisää ne vaahtoon. Lopuksi lisää kerma. Kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 250 asteessa noin 5 minuuttia. Jäähdytä.


TÄYTE:

5 dl kermaa
2 rkl tomusokeria
60 gr paahdettuja hasselpähkinöitä
225 gr kirsikoita
120 gr suklaarouhetta (tumma suklaa)

Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon tomusokeri. Paahda pähkinät ja lisää ne kerman joukkoon, kun ne ovat jäähtyneet. Pilko kirsikat pienemmiksi paloiksi ja lisää joukkoon. Lisää myös suklaarouhe. Peitä kulho kelmulla ja anna vetäytyä jääkaapissa.


KOKOAMINEN:

Vuoraa suorakaiteinen vuoka kelmulla, silloin kakku irtoaa helpommin. Tarkoitus on vuorata vuoka kakkupaloilla. Leikkaa pohjasta vuokaan sopivat palat. Kostuta pohja mehulla tms (itse käytin kirsikoiden liemellä, johon olin lisännyt brandyä). Kaada täyte tiiviisti vuokaan. Leikkaa lopuksi pohjasta kansi päälle. Paina kevyesti kansi tiiviiksi ja käännä kelmua päälle. Anna vetäytyä jääkaapissa parisen tuntia tai yön yli. Kumoa tarjoiluvadille kelmujen avulla. Hunnuta lopuksi kaakaolla ja tomusokerilla.

Ei kommentteja: