torstai 25. helmikuuta 2016

Suklaamuffinsit kinuskisydämellä ja kinuskikermalla






















Minulle oli tulossa muutama työkaveri kylään ja toinen heistä toisi mukanaan suolaisen piirakan ( jonka ohjeen toivon saavani, sillä se oli todella maukasta ). Joten minä ajattelin tehdä jotain makeata kahvin kanssa.

Päädyin oikeastaan sattuman kautta tähän ohjeeseen.
Minun piti ensin tehdä muffinsit tällä tutulla ohjeella... mutta... laiskuus iski, kun en jaksanut odottaa, että voi lämpenisi. Kyllähän sen voi mikrossa lämmittää, mutta voi helposti mennä liian sulaksi eikä sitten vaahtoudu yhtä hyvin.

Tutkailin löytyisikö Kakkukatrilla toista ohjetta ja olihan hänellä. Ja miten meheviä muffinseista tulikaan.... oi oi.

Koska minulla oli puoli purkkia valmista kinuskia kaapissa, päädyin pursottamaan sitä kypsien muffisien sisään. Eipä siihen sitten enää tarvinnut kuin kinuskikermaa päälle. Sen olin jo keittänyt edellisenä päivänä valmiiksi. Päälle laitoin vielä pieniä fudgepaloja sekä suklaarouhetta. Siinä vaiheessa kun olin laittanut rouheen päälle, harmittelin etten sulattanut suklaata ja laittanut sitä silleen valuvana päälle. Mutta maistui nämä näinkin. Mutta.... tässä sitten itse ohje.


16 kpl

3 dl vehnäjauhoja
1 dl Van Houten kakaota
1 tl  leivinjauhetta
100 gr voisulaa
2,5 dl sokeria
3 kananmunaa
1 rkl vaniljasokeria
2,5 dl jogurttia tai piimää

kinuskia

2 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria
2 vispikermaa



Lämmitä uuni 180 asteeseen ja laita muffinsvuuat muffinsipellille.

Sekoita jauhot, kakao, leivinjauhe sekä vaniljasokeri. Sulata voi ja anna hieman jäähtyä. Lisää voin joukkoon sokeria ja sekoita hetki, kunnes on paksua. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten. Lisää kuivat aineet vuorotellen jogurtin kanssa. Älä sekoita liikaa. Täytä vuuat 2/3. Paista 15-25 minsaa, kunnes tikkuun ei jää enää taikinaa. Älä paista liikaa.

Anna muffinsien ensin jäähtyä. Tee tikulla /  paistomittarilla tms reikiä muffinseihin. Lämmitä kinuski ihan hetki mikrossa, jotta se pehmiää. Laita kinuski pursotuspussiin ja pursota muffiensien sisään.

Kinuskikerman keitän aina edellisenä päivänä siten, että keitän kermaa ja fariinisokeria viitisen minuuttia ja annan sitten jäähtyä. Kaadan sen kulhoon, jonka kelmutan ja pidän jääkaapissa seuraavaan päivään. Tämä sen takia, että kinuskikerma jäähtyy kunnolla ja vatkaantuu sitten hyvin. Vaahdota kinuskikerma hyvin. Vaahdota vielä 2 dl vispikermaa erikseen ja sekoita kermat keskenään. Pursota muffinsien päälle ja koristele mielesi mukaan. Ja sitten vain kahvin keittoon......





Ei kommentteja: