lauantai 14. helmikuuta 2015

Kondensoidusta maidosta tehty kinuski ja suklaamousse kakuntäyte
















Tämä täyte on minulta jäänyt lisäämättä tänne. Käytin täytettä tässä kolmen serkkupojan harrastuskakussa. Koristeena oli hyppyri, krossi, pyörä ja mönkijä. Täyte ei tarvii liivatetta, sillä suklaa jähmettää täytteen.

Tämä täytemäärä riittää normikakun täytteeksi, eli joku 6 munan kakkuun. Tein sen tuohon 10 munan kakkuun kaksinkertaisena.



1 prk valmiiksi keitettyä kinuskia kondensoidusta maidosta
1 prk Flora Vispiä
200 gr vaniljarahkaa
150 gr tummaa suklaata



Vaahdota Flora vispi. Sekoita joukkoon vaniljarahka. Sulata tumma suklaa, joko vesihauteessa ja miedolla lämmöllä mikrossa. Lisää hieman jäähtynyt suklaa vispi-rahkaseokseen. Jos suklaa on liian lämmintä, tulee seos rakeiseksi.
Kostuta kakku vaniljamaidolla.

Levitä puolet kinuskista kakun päälle. Jos se ei levity helposti, voit hieman lämmittää sitä kattilassa/mikrossa, jolloin se muuttuu löysemmäksi. Levitä päälle puolet suklaamoussesta. Täytä toinen väli samoin.


Ei kommentteja: