keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Raparperipiirakka muruseoksella
















Pian alkaa raparperikausi, joten on hyvä olla muutama ohje valmiina. Tämän ohjeen löysin Ruotsin puolella olevalla Cupcakesfluffan, jota seuraan. Häneltä löytyy monta hyvää ohjetta, suosittelen kurkistamaan!

Tämä ohje sopii 24cm vuokaan. Itse tein puolitoista kertaisen taikinan ja paistoin pellillä. Näin saa maistiaisen ja vähän vierasvaraa pakkaseen. Niin, siis vähän ;)


TAIKINA:

6 rkl kermaviiliä ( jota minulla ei ollut, joten laitoin kreikkalaista jugurttia)
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
75 gr huoneenlämpöistä voita
50 gr hasselpähkinärouhetta


RAPARPERI:

raparperin paloja maun mukainen määrä
vehnäjauhoja muutama rkl
sokeria


MURUSEOS:

50gr voita
0,5 dl sokeria
2 rkl vaaleaa muscovadosokeria ( käytin itse tummaa kun sitä sattui olemaan)
0,5 tl vaniljasokeria
1,5 dl vehnäjauhoja


Sekoita kermaviili ja kananmunat keskenään. Laita sivuun. Pilko raparperit pienemmiksi paloiksi, lisää sokeria maun mukaan ja hieman vehnäjauhoja. Anna seistä hetki välillä sekoittaen seosta.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon pehmeä voi ja sekoita murumaiseksi sähkövatkaimella. Sekoita mukaan pähkinärouhe. Lisää kanamunaseos joukkoon. Kaada taikina voideltuun vuokaan. Ripottele raparperinpalat päälle. Murustele sitten muruseos päälle. Paista 175 asteessa uunin alaosassa noin 45 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Tarjoa kerman, vaniljakastikkeen tai -jäätelön kera ;)

Ei kommentteja: