torstai 5. heinäkuuta 2012
Mansikka - marenkikakku / Britakakku
Mieheni maistoi eräällä reissullamme Raumalle Budapest- leivosta ja ihastui siihen niin kovin. Mietin sitten miten muokkaan sitä kesään. Päädyin tekemään sen mansikkaisena kakkuna ja kylläpä se maistui : )
Päädyin ottamaan ohjeen Valion sivuilta ja siellä ainekset ovat punnittu. Joten, keittiövaaka esiin : )
POHJA:
185gr valkuaisia ( taisi mennä 5-6 kpl, en muista tarkalleen)
160 gr sokeria
160 gr sokeria
145 gr hasselpähkinä / manteli-rouhetta
27 gr perunajauhoja
Vaahdota valkuaiset ja ensimmäinen erä sokeria kovaksi vaahdoksi. Muista olla tarkkana, että kulho ja vatkaimet ovat puhtaita, rasvattomia ja kuivia. Kun olet saanut vaahdon valmiiksi, lisää toinen erä sokeria. Sekoita rouhe ja perunajauho ensin keskenään ja lisää sitten varovasti valkuaisvaahtoon.
Pursota leivinpaperin päälle pellille sormenpaksuisia nauhoja levyksi. Tee kaksi kappaletta. Huomioi, että levyt leviävät hieman paistuessa. Näistä tulee siis kakkulevyt.
Paista 165 asteissa uunissa, kunnes keskusta on hieman pehmeä ja pinta kuiva. Kumoa pohjat ylösalaisin ja poista leivinpaperi.
Pohjat voit tehdä etukäteen. Ne säilyvät hyvin pakasteessa tai huoneenlämmössä muovipussin sisällä.
TÄYTE:
2 dl kermaa
1 prk maustamatonta tuorejuustoa ( Mascarpone-juusto)
1 levy Pandan Tummaa suklaata rouheena
vaniljasokeria / sokeria maun mukaan
mansikoita
Vaahdota kerma ja lisää tuorejuusto joukkoon. Lisää suklaarouhe ja tarkista maku. Lisää sokeria maun mukaan.
Kokoa kakku tarjoittimelle. Pohja, täytettä ja päälle viipaloituja mansikoita... toinen pohja päälle, täytettä ja koristele mansikoilla.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti