keskiviikko 22. syyskuuta 2010
Omenahillo
Omenahillo on yksi ehdoton hillo mikä pitää tehdä. Tänä vuonna tulikin niiiiin makeita omenoita, että ei tehnyt mieli laittaa juurikaan sokeria. Mutta kun meillä hillot säilytetään kellarissa... sokeria on laitettava. Mutta silti tämä on maukasta.
1 ämpäri omenoita
0,5-2 kg hillosokeria
tarvittaessa mehua
Poista omenista kodat. Lohko omenat mehustimen marjaosaan. Keitä 1-2 tuntia, kunnes omenat ovat pehmeitä. Siirrä omenat isoon kattilaan ja soseuta ne sauvasekoittimella. Lisää mehua, jos tarvii jatkaa hilloa hieman. Lisää sokeria maun mukaan ja kiehauta. Pullota purkkeihin, jotka ovat kuumennettu uunissa. Muista myös keittää kannet. Anna jäähtyä. Pese purkit ennen kellariin viemistä.
UUNIOMENAHILLO
Tästä olin lukenut ja kuulosti helpolta ja herkulliselta. Ja olisi vähän vaihtelua omenahilloissakin. Päätin kokeilla tätä ohjetta muokaten sitä hieman. Hillosta tuli hieman toffeemainen ja tummempi mitä normisti tulee. Valmista hilloa minulla tuli nuo yläkuvan kolme tummempaa purkkia.
n 2kg omenoita
0,5 kg hillosokeria
3-4 rkl fariinisokeria
2 kanelitankoa
1 dl vettä
Pesin ja pilkoin omenat paloiksi poistaen samalla siemenkodat. Kuoret jätin, nehän on terveellisiä, joskin kauniimpaa hilloa saa ilman kuoria.
Täytin meitin 3L Kermansaven uunipadan omenalohkoilla. Sekoitin mukaan muuta aineet. Kansi päälle ja 200 asteeseen pariksi kolmeksi tunniksi. Taisi minulla olla liki tuon kolme tuntia. Sekoittele muutaman kerran sinä aikana. Poista sitten kanelitanko ja soseuta hilloksi. Pese ja kuumenna purkit uunissa. Keitä kannet. Purkita kuuma hillo kuumiin lasipurkkeihin. Jäähdytä, pese purkit puhtaiksi ja säilytä viileässä.
MAUSTEINEN OMENAHILLO
Mehumaijallinen omenalohkoja
1-2 kg hillosokeria maun mukaan
1 rkl kanelia
2 tl neilikkaa
2 tl inkivääriä
Pese ja poista kodat omenoista. Lohko omenat mehumaijan marjaosa täyteen. Keitä niitä 1 - 1,5h, kunnes ovat pehmeitä. Kauho omenat toiseen kattilaan ja soseuta sauvasekoittimella. Lisää kertynyttä omenamehua sopivasti joukkoon. Lisää sokeri ja mausteet. Kiehauta sose kuumaksi. Purkita. Ja on sit mielettömän hyvää.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti