keskiviikko 27. toukokuuta 2009

Sitruuna-rahkapiirakka











Halusin tehdä raikkaan rahkapiirakan. Löysin sitten Pannu Kuumana blogista sitruunatahnan ohjeen. Murotaikina ohjeen löysin hyvine ohjeineen Kinuskikissan sivuilta. Ja kun otin sitä ja tätä ohjetta, syntyi tämä piirakka. Yhden asian opin: Enää en osta valmiita murotaikinaa kaupasta!


Murotaikina:

125 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Vatkaa muna sekaan. Lisää vehnäjauho-leivinjauhe-vaniljasokeriseos. Sekoita tasaiseksi nopeasti.


Sitruunatahna (n 3dl valmista tahnaa)

2 sitruunaa
2 dl sokeria
2 kanamunaa
50gr voita

Pese sitruunat kunnolla. Raasta kuori ja purista mehu. Vaahdota munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon sitruunan mehu ja kuoriraaste. Siirrä kulho vesihauteen päälle ja sekoita n. 15 minuuttia, kunnes seos paksuuntuu. Nosta kulho hauteesta pois ja lisää siihen lopuksi voi. Anna jäähty, jolloin tahna jähmettyy.


Rahkaseos:

2 kanamunaa
1 dl sokeria
2 rkl vaniljasokeria
1 prk rahkaa
1 tl perunajauhoja
1 rkl sitruunamehua

Vatkaa sokerit ja munat vaahdoksi. Lisää rahka. Lisää perunajauho ja sitruunamehu. Sekoita tasaiseksi.


Painele murotaikina piirakkavuuan pohjalle ja reunoille. Levitä sitruunatahnaa pinnalle sen verran, että pohja peittyy. Itse laitoin meilkein koko tahnasatsin. Kaada lopuksi päälle rahkaseos. Paista noin 45 minsaa 175 asteessa.

1 kommentti:

JaanElin kirjoitti...

Kaveri oli tehnyt valmistujaisjuhliinsa piirakan tällä reseptillä ja oli oikein hyvää :)