maanantai 30. syyskuuta 2013

Puolukka-suklaamoussekakku





















Tätä ihanaa moussekakkua sain maistaa setäni luona. Setäni vaimo Briitta on mainio kokki! Hän löysin ohjeen Pirkan sivuilta. Ohje on 24 cm vuokaan mutta itse tein tällä kertaa sen 20cm vuokaan, koska halusin korkeamman. Eli tuon pohjan voisi tehdä puolikkaana tai niinkuin me, tuo ohje ja valmiin pohjan leikkasin kahtia. Toisesta puolikasta tehtiin jämäjälkkäri ;)
Tässä ohjeessa houkutteli myös tuo pohja... aina ei tarvitse olla keksipohja. Sen olisi voinut myös tehdä suklaisena. Puolukan ystävinä mietittiin myös sitä, että ensi kerralla tehdä kolme kerrosta moussea... kahden puolukan väliin suklaakerros. Tai miten vaan kukin tykkää. Ja ohjeen kermastahan osan voi vaihtaa Flora Vanillaan, rahkaan tms.


POHJA:

2 kananmunaa
1 dl sokeria
0,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
1 appelsiinin raastettu kuori


SUKLAATÄYTE:

2,5 dl kermaa
1 tumma suklaa levy
3 liivatetta
2 rkl sokeria
2 rkl appelsiininmehua / maitoa


PUOLUKKATÄYTE:

2,5 dl kermaa
200 gr puolukkaa
3 liivatetta
1 dl sokeria
2 rkl vettä / maitoa

Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää varovasti vaahtoon. Kaada taikina voideltuun 20cm irtoreunavuokaan. Paista 15-20 minuuttia 175 asteessa. Anna jäähtyä. Kumoa. Itse leikkasin pohjan kahteen osaan ja käytin vain yhden tähän kakkuun. Ellei siis tee puolikasta ohjetta.

Suklaatäytettä varten, laita liivatteet likomaan kylmään veteen. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Vaahdota kerma.  Lämmitä appelsiinimehu tai maito, johon sitten sulatat liivatteet. Lisää jäähtynyt suklaa kerman joukkoon. Kaada liivateseos ohuena nauhana joukkoon koko ajan sekoittaen.

Laita pohja irtoreunavuokaan. Kaada suklaatäyte pohjan päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa 2-4 tuntia tai yön yli.

Puolukkatäytettä varten, laita liivatteet likomaan kylmään veteen. Soseuta puolukat ja lisää sokeria maun mukaan. Se saa jäädä hieman happamaksi, joten älä sokeroi liian makeaksi. Vaahdota kerma. Lämmitä neste ja sulata liivatteet siihen. Lisää kerman joukkoon puolukkaseos sekä liivatteet ohuena nauhana. Kaada puolukkatäyte suklaatäytteen päälle. Anna hyytyä 2-4 tuntia.

Koristele puolukoilla ja tomusokerilla.



Ei kommentteja: