maanantai 30. syyskuuta 2013

Red Velvet Cake

















Red Velvet Cake... niin paljon puhuttu, niin paljon kuullut ja lukenut monesta blogista. Mitä tämä on? Eli punainen, samettinen suklaakakku vai pitäiskö sanoa kaakaokakku, sillä suklaatahan tähän ei tule. Vaikka olen perso makealle, tämä kakku on aika makkia ;) ei suurta palaa ei voi syödä... muuuuutta, monta pientä ;) Äitin syntymäpäivät tulossa ja hyvä syy leipoa kakku, eli testaukseen meni...

Ohjeen, jonka mukaan tein, on napattu Gloriasta. Myös Pullahiirellä on hyvä ohje. Tutkiessa erilaisia ohjeita, toisissa suositeltiin paistaa pohjat kahdessa erässä. Eli siten tulee vain yksi täyteväli. Luin kuitenkin myös, että onnistuu paistaa yhdessä erässä ja halkaista pohja. Joten, minä hieman laiskana, paiston yhdessä erässä ja leikkasin kolmeen osaan... hyvin onnistui.

Vuokana minulla oli 20cm irtoreunavuoka. Mitä tulee värjäykseen ja elintarvikeväriin, minä käytin punaista pastaväriä ja laitoin kunnes se näytti aika punaiselta. Tosin sitä olisi voinut varmaan enemmänkin laittaa. Kaupan nestemäistä elintarvikeväriä voi yhtä hyvin käyttää.

Kun yhdistät soodan ja etikan, se kuohahtaa, joka taas vaikuttaa kakun rakenteeseen.


TAIKINA:

4 dl vehnäjauhoja
2 tl Van Houten kaakaota
0,5 tl suolaa
2-3 tl punaista elintarvikeväriä - minulla oli punaista pastaväriä
2 dl maitoa
125 gr huoneenlämpöistä voita
3,25 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
1 tl ruokasoodaa
1 tl valkoviinietikkaa


KUORRUTUS:

2 pkt tuorejuustoa ( mascarpone, Philadelphia)
2 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
2 dl kermaa


Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele 20cm irtoreunavuoka ja pingota leivinpaperi pohjaan.
Siivilöi jauhot, suola ja kaakao kulhoon. Sekoita elintarvikeväri maitoon. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen samalla hyvin vatkaten. Lisää jauhoseos ja maito vuorotellen. välissä sekoittaen. Sekoita, kunnes taikina on tasaista. Sekoita sooda etikan joukkoon ja kaada kuohuva seos taikinaan. Sekoita nopeasti ja kaada taikina vuokaan. Paista keskitasolla 30-40 minuuttia. Tarkista tikulla kypsyys. Anna kakun jäähtyä vuuassaan noin 10 minuuttia, ennenkuin kumoat sen. Anna jäähtyä kunnolla. Jos mahdollista, anna kakun seistä peiteltynä jääkaapissa seuraavaan päivään. Näin sitä on helppo leikata ja lopputulos on siisti. Itse täytin sen samana päivänä.

Ota tuorejuusto huoneenlämpöön. Näin kuorrutuksesta tulee tasainen ja kuohkea. Vaahdota tuorejuustot. Siivilöi tomusokeri ja vaniljasokeri joukkoon. Lisää kermaa ja jatka vatkaamista, kunnes kuorrutus on kuohkeaa ja sileää. Leikkaa kakku kolmeen osaan. Laita tarjoilualustalle kakkupohjan päällinen ja n 1 dl kuorrutetta päälle. Tasoita, ja laita toinen levy. Täytä samalla tavalla. Kanneksi jää siis kakkupohja pohja. Näin siitä tulee tasainen. Kuorruta kakku loppulla kuorrutuksella. Voit ensin laittaa ohuelti murukerroksen, antaa hetken seistä jääkaapissa ja sitten levittää loput kuorrutuksesta. Koristele mielesi mukaan esim erilaisella kuorrutustyylillä, vetämällä lusikalla uria, pursottamalla tai vaan tehden lusikalla vuorihuippuja. Anna seistä jääkaapissa kuvun alla. Ota huoneenlämpöön lämpenemään ennen tarjoilua.


Ei kommentteja: