lauantai 21. syyskuuta 2013

Omenasämpylät

Olenko maininnut, että meillä on PALJON omenaa tänä vuonna? Huoh, omenapaistosta on syötä erähänkin kerran. Eli jotain uutta piti keksiä. Etsin sitten sämpyläohjetta mihin voisi käyttää raastettua omenaa. Omenamehua ja -hilloa en raaski tässä vaiheessa käyttää ;) Hyvä ohje löytyi sitten täältä, kurkatkaa.( Toiset ottaa niin kauniita kuvia )


SÄMPYLÄT
18 kpl

3 dl lämmintä vettä
1 tl suolaa
1 rkl siirappia
2 rkl öljyä
2-3 dl omenaraastetta
1 pss kuivahiivaa
3 dl 3-viljansämpyläjauhoa
4-5 dl hiivaleipäjauhoja


Lisää suola, siirappi ja öljy lämpimään veteen. Lisää myös kuivahiiva nesteeseen. Joo, jostain luin / näin, että näinkin voi tehdä, joten olen nyt tehnyt näin ja onnistunut. Aikaisemmin minulla saattoi olla väärän lämpöinen neste ja nostatus meni mönkään. Enivei, toimii siis nesteessä. Pese ja raasta omenat. Minä laitoin kuorineen päivineen niin on terveellistä ;) Lisää omenaraaste veteen. Lisää jauhot ja alusta pehmeäksi taikinaksi. Anna kohota noin 40 minsaa. Itse laitan nyttemin uuniin leivinliinan alle ja valo päälle. Ei vedä ja valo hieman lämmittää ;)
Leivo sämpylöiksi ja kohota vielä 15 minsaa. Voitele jäähtyneella vedellä, paista 225 asteessa kullanruskeiksi eli noin 10-15 minsaa. Nauti lämpimänä! Noh, maistuu ne kylmänäkin ;)


Ei kommentteja: