tiistai 28. tammikuuta 2014

5 minuutin mutakakku


 5 minuutissa? Mutakakku? Hieman ehkä skeptinen mutta... tähän päivään sopi mainiosti kokeilla tuota ohjetta, jonka Ystäväni minulle tyrkkäsi nenän eteen. Tokkopa itse kokeillut ja tiesi että kyllä minä kokeilen ;)
Vaan eipä Ystävä tiedä mistä on jäänyt paitsi, ellei sitten kuitenkin kokeile tätä, sillä tämä ON kokeilemisen arvoinen. Tämä ON HYVÄÄ!!! 

Ja tuo 5 minuuttia on yläkanttiin arvioitu, oikeasti. Siihen menee se aika, kun sekoitat ainekset keskenään ja laitat minuutiksi mikroon --> VALMISTA!!!
Joten, valmistaudu yllättymään :) Alkuperäinen ohje on täältä. Herkullisia hetkiä!

ps. ystäväni, tuo on 3,5 dl kuppi ;)
eli onhan tuossa yhdelle aika tujaus kakkua :) 1 kuppi mutakakkua

4 rkl vehnäjauhoja
4 rkl sokeria
3 rkl kaakaota
3 rkl maitoa
1 rkl öljyä
1 kananmuna
0,24 tl suolaa
0,25 tl leivinjauhetta


Sekoita kaikki aineet kulhossa. Kaada kuppiin. Mikrota täydellä teholla minuutin verran. Tarkista kypsyys. Aika mikrossa riippuu kuinka mutaisen kakun haluat ja kuinka tehokas mikro sinulla on. Meillä taitaa täysteho olla 800W mutta ei ole ihan uutukainen tuo mikro. NAUTI!!!4 kommenttia:

Vilda kirjoitti...

Ystävän herkkulakko pitää nipin napin mutta kun se loppuu on tämä se mihin se kaatuu! ;)

helmi kirjoitti...

Hei! Sinun ohjeesta puuttuu 1 muna, mikä on molemmissa "aluperäisissä" ohjeissa Peltotien päässä -blogissa sekä Pieni Lintu -blogissa. Kokeilin tätä, ja herkkua oli vaikka se muna puuttui. Mutta sitten vasta huomasin noiden blogien ohjeet, kun klikkasin linkkiäsi. Eli seuraavalla kerralla sekoiten sen kananmunan myös joukkoon. :)

@Linnea kirjoitti...

Tätä on pakko koittaa :):) Kiitos kun jaoit.

Helena kirjoitti...

Tähän on Vilda hyvä lopettaa lakko ;)

KIITOS helmi kun huomasit ja kiva kun onnistui ilmankin. Virhehän siinä on minulla tullut, munahan siihen tuli :) Korjaan samantien. Taisin olla liian innoissani tästä ohjeesta ja se jäi siitä epähuomiossa.

Sousittelen @Linnea tekemään, vaarallisen nopea tehdä ja sit ku on viel niin hyvää :)