tiistai 14. tammikuuta 2014

Mansikkapuffetti jäätelö eli mansikkajäätelö suklaakuorella






















Eli tässä ainoa ja sekin huono kuva mansikkapuffeteista (eli ne ruskeat tuossa oikealla), mitä oli synttäreillä tarjolla. Nämä oli niin kivat, helpot tehdä etukäteen pakkaseen ja niin päivänsankarin herkkua.. jäätelö kun on hänen suurta herkkua.

Tein nämä noin viikkoa ennen juhlia pakkaseen valmiiksi. Olin pakannut ne yksittäin leivinpaperiin ja pakastusrasiaan. Hyvin olivat säilyneet. Nostin ne suoraan tarjoilupöytään, tietty vähän ennen että ennättivät hetken pehmitä.

Ohjeen päädyin ottamaan Kinuskikissalta sillä erolla että minä viipaloin valmista mansikkajäätelöä väliin ;) Kinuskikissa teki itse minttujäätelöä sinne väliin. Sen verran hyvä oli toi suklaapohja, että suosittelen kokeilemaan omalla mielijäätelöllä. Ja samaa pohjaa voi käyttää leivos- tai kakkupohjana.


65 gr voita
1,5 dl ruokosokeria (tai tavallista sokeria)
2 kananmunaa
1,75 dl perunajauhoja
0,5 dl Van Houten Kaakaota
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1 tl vaniljasokeria
4 rkl kermaa tai maitoa tms

öljyä vuuan voiteluun

mansikkajäätelöä


Vaahdota voi ja sokeri hyvin. Lisää munat hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää ne taikinaan vuorotellen kerman kanssa.
Käytin n 30cm x 40cm irtoreunaa pellillä. Peitä pohja ja reunat leivinpaperilla, jotka olet kevysti voidellut öljyllä. Kaada taikina pellille. Paista 200 asteessa noin 8-10 minuuttia. Anna jäähtyä pellillä.

Leikkaa pohja kahteen osaan. Leikkaa jäätelöstä haluamasi kokoisia paloja, jotka asettelen pohjan päälle. Laita toinen puoli päälle ja leikkaa sitten sopivan kokoisia paloja. Kääri palat voi- tai leivinpaperiin ja pakasta tiiviissä rasiassa.




Ei kommentteja: