keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Suklaa-kola-ruudut














Olen usein uuden vuoden illaksi tehnyt jotain karkkia, jos näitä nyt karkeiksi voi sanoa. Enivei, nyt Leivotaan-lehden numerossa 6/2013 näin tämän ohjeen. Vaikutti hyvältä ja mikä parasta, melkein kaikki aineet löytyy jo kotoa. Ei kun kokeilemaan. Ja näistä tuli TODELLA HYVIÄ!!! Ainakin omasta ja mieheni mielestä, joten näitä voin hyvinkin tehdä joskus toistekin. Suosittelen tekemään, jos suklaa ja kolat maistuu sinulle ;)


aika monta palaa


KOLATÄYTE:

50 gr voita
1,5 dl vaaleata siirappia
1,5 dl kuohukermaa ( onnistui vähälaktoosittomalla)


POHJA:

75 gr voita sulatettuna
0,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
2 dl kaurahiutaleita
0,5 tl leivinjauhetta


KUORRUTUS:

175 gr tummaa suklaata


Sulata pohjaa varten 75 gr voita. Lisää mukaan kaikki muut aineet ja sekoita murumaiseksi. Painele taikina 20x20cm tai 15x24cm vuokaan (itselläni ei ollut sopivan kokoista, joten taittelin vuuan leivinpaperista ja tuin sen folioreunalla, hyvin toimi) Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä sillä välin kun keität kolan.
Sulata kolatäytettä varten 50gr voita kattilassa. Lisää kerma ja siirappi. Anna kiehua kunnes kola on sopivan paksua, noin 20-30 minsaa. Aika riippuu kattilan koosta ja lieden kuumuudesta. Voit tehdä kovettumistesti; eli kaada hieman seosta lasiin, jossa on kylmä vettä ja jos voit muotoilla seoksen palloksi, seos on valmista. Anna seoksen hetken seistä ja jäähtyä, mutta ei jähmettyä. Kaada seos pohjan päälle ja levittele sitä joka puolelle. Anna seistä hetki viileässä jääkapissa, jotta se kovettuu.
Sulata suklaa vesihauteessa tai varovasti mikrossa. Levitä suklaa kolan päälle tasaisesti. Anna taas kovettua jääkaapissa. Leikkaa terävällä veitselle sopivan kokoisia suupaloja.


Ei kommentteja: