lauantai 1. joulukuuta 2012

Rommi-rusina (rahka) kakku
Kausimakuna on Valiolta tullut rommi-rusina rahka. Ihan kiva maku, ainakin aikuisen makuun. Ja kyllä ainakin meillä pikkutytöt söivät tätä :) Oli mielestäni kiva maku näin joulun alkuun. Ja kun meillä hajosi uuni, piti keksiä jokin hyydytettävä kakku. Ja tämmöinen siitä sitten tuli.

POHJA:

200 gr piparkakkuja
75 gr voisulaa


TÄYTE:

4 dl kermaa
2 prk rommi-rusina rahkaa
vaniljasokeria
sokeria
5 liivatelehteä
tilkka maitoa
rusinoita
jotain likööriä

suklaarusinoita


Laita irtoreunavuuan pohjalle leivinpaperi. Murskaa piparit joko kulhossa tai pakastepussin sisällä. Sulata ja jäähdytä voi hieman. Sekoita voi piparimurskaan ja kaada muruseos vuokaan. Tasoittele muruseos pohjalle. Älä painele sitä liian tiiviiksi, sillä silloin pohjasta tulee kova ja vaikea leikattava. Anna odottaa jääkaapissa sen aikaa, kun teet täytteen.
Pilko rusinat pieniksi ja kaada likööriä päälle. Anna maustua. Laita liivatteet kylmään veteen. Vaahdota kerma. Lisää kermaan rahka ja sokerit maun mukaan. Valuta rusinoista ylimääräinen likööri pois ja lisää rusinat rahkaseokseen.  Lämmitä maito. Purista liivatteista vesi pois. Sulata liivatteet kuumaan maitoon. Anna hetki jäähtyä ennenkuin kaadat liivateseoksen rahka/kermaseokseen ohuena nauhana. Kaada täyte pohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa useampi tunti, mielellään yön yli. Koristele suklaarusinoilla tai vaikka pipareilla. 

Ei kommentteja: