torstai 20. joulukuuta 2012

Hedelmäkakku

Mieheni joululeivonnainen on ehdottomasti hedelmäkakku,jossa on PALJON kuivattuja hedelmiä. Tällä ohjeella - jonka olen hänen siskolta saanut- olen jo useamman vuoden tehnyt hänelle mieluisan kakun. Kuten myös tänä jouluna....

3 pkt kuivattuja hedelmiä (kirsikoita, sukaattia, appelsiinia, rusinoita, luumuja)
jotain hyvää likööriä
250 gr huoneenlämpöistä voita
250 gr sokeria (sirosokeri vaahtoutuu hyvin)
5 kananmunaa
4,5 dl luomu vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Pilko hedelmät jos käytät muita kuin valmiiksi pilkottuja. Liota niitä liköörissä muutaman tunnin. Vaahdota voi ja sokeri hyvin. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten välissä. Valuta hedelmistä ylimääräinen neste pois. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sinne hedelmäpalat. Näin ne ei uppoa heti pohjalle kakussa. Lisää jauho-hedelmäseos taikinaan. Sekoita vain sen verran, että kaikki on sekaisin. Voitele ja korppujauhota vuoka. Itselleni tämä taikina riittää yhteen isoon ja yhteen pieneen reikävuokaan. Kaada taikina vuokaan. Paista 160-170 asteessa alimmalla tasolla 45-60 minuuttia. Jos pinta tuuppaa tummumaan liikaa, peitä foliolla. Kokeile kypsyyttä vielä tikulla. Anna hetki jäähtyä vuuassa ja kumoa sitten. Kakun maku paranee, jos se saa tekeytyä muutaman päivän. Eli hyvin voi leipoa etukäteen :) 



Ei kommentteja: