lauantai 8. joulukuuta 2012

Täytekakkuja
 Tässä vähän kakkuja mitä tuli väkerrettyä tässä marraskuussa.

Lumiukko kakun idean sain Ulla Svenskin blogista. Täytteenä oli pätkismousse ( Flora vispi, tuorejuusto sekä 1 pss pätkiksiä). Lumiukko oli tehty marsipaanista ja erilaisista karkeista.

Vaaleanpunainen marsipaanikakku oli kokeilu prinsessakakusta (mitäs muutakaan pikku prinsessalle) eli täytteenä vadelmahilloa, kermaa sekä vaniljakreemiä. Hieman oli ongelmia valuvan täytteen kanssa, kun kakku oli tarjolla. Poikani, tuleva kokki, suositteli lisäämään voita vaniljakreemiin, joten täytyneen kokeilla vielä kerran miten onnistuu niin :) Koristeet oli tehty tomusokeri-valkuaissekoituksesta.


Pyöräaiheinen kakku tuli tietenkin "pyöräilijälle", joka täytti 12 vuotta.
Pohjana vaalea kakkupohja. Täytteenä mansikka- ja vadelmahilloa sekä valkosuklaarahka. Koristeet marsipaania sekä karkkia. Koristeet (ainakin yrittävät) esittää hyppyreitä ;) Marsipaanin alla käytin täytteen valkosuklaarahkaa ja se toimi hyvin. Ei hikoillut marsipaani. Yleensä teen voikreemin, mutta nyt päätin kokeilla tuota rahkaa, kun sitä jäi vähän.

1 kommentti:

Unknown kirjoitti...

Hei! Mistä olet ostanut polkupyöräkoristeen? Olen itse etsinyt kaikkialta, muttei mistään tahdo löytyä tavallista polkupyörää :/