torstai 20. joulukuuta 2012

Wilhelmiinat















Pirkka-sivuilta napattu ohje ja hyväksi todettu. Todella helpot pikkuleivät ensikertalaisenkin tehdä. Kun vain muistaa, että paisuvat paistuessa ja että leikkaa ne kuumana ;)

 200 gr huoneenlämpöistä voita
2 dl sokeria (sirosokeri vaahtoutuu paremmin)
2 rkl siirappia
1 keltuainen
5 dl luomu vehnäjauhoja
1 rkl vanilliinisokeria
2 tl ruokasoodaa

Vaahdota huoneenlämpöinen voi, sokeri ja siirappi hyvin. Lisää keltuainen hyvin vatkaten. Lisää jauhoihin vanilliinisokeri sekä sooda. Lisää jauhoseos taikinaan.
Leivo taikinasta sormenpaksuisia tankoja. Nosta tangot leivinpaperin päälle. Itselläni taikina oli aika hajovaista mutta hyviä tuli. Muista jättää reilusti tilaa tankojen väliin, sillä paisuvat uunissa. Paista 175 asteessa noin 10-15 minuuttia kunnes ovat kauniin ruskeat. Leikkaa tangot heti, kun olet ottanut ne pois uunista noin 3,5 cm levyisiksi viipaileiksi ja hieman vinosti. Anna jäähtyä pellillä.
Myös ihana itsetehty lahja, kun pakkaa kauniiseen rasiaan tai lasitölkkiin.


Ei kommentteja: