lauantai 8. joulukuuta 2012

Sieni-pekonipiirakka

Juhliin kokeiltiin tällä kertaa sieni-pekonipiirakka ohjetta, jonka idean sain Kinuskikissan piirakasta. Taidan aika usein muunnella ohjeita, mutta niinhän niistä tulee omannäköisensä :) Kuvaa ei valitettavasti ole, mutta yritän muistaa lisätä kun joskus taas teen tätä... sillä sen verran hyvää oli että varmasti tulee tehtyä. Itse käytin kuviattuja sieniä, kun niitä meillä piisaa.

POHJA:

3 dl taysjyvävehnäjauhoja
1 dl spelttijauhoja
150 gr voita
2-3 rkl vettä

Sekoita kuviat aineet keskenään. Nypi huoneenlämpöinen voi joukkoon. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina voidellun piirakkavuuan pohjalla ja reunoille.


TÄYTE:

2-3 dl kuivattuja sieniä
5-6 dl vettä liottamiseen
1 sipuli
1 pkt pekonia
suolaa
mustapippuria
2 dl kermaa
1 prk smetanaa
2 kananmunaa
1-2 dl emmental juustoraastetta

Liota ensin sieniä reilussa vesimäärässä puolisen tuntia ja valuta sitten neste pois. Pilko sipuli ja paista ne sienien kera. Pilko myös pekoni pienimmiksi paloiksi ja paista ne. Sekoita sienet, sipuli ja pekonit keskenään ja mausta maun mukaan. Kaada seos piirakkapohja päälle. Sekoita kerma, smetana, kananmunat ja juustoraaste kulhossa. Kaada se lopuksi täytteen päälle. Paista 200 asteessa 30-40 minuuttia. Peitä foliolla jos pinta tummuu liikaa. Itse yleensä paistan piirakan etukäteen valmiiksi, peitän foliolla ettei pinta tummu liikaa ja joskus tarvittaessa pakastan sen sellaisenaan. Ennen juhlia sitten sulatan sen ja lämmitän uunissa. Ei tule juhlien alla kiirettä, kun voi tehdä valmiiksi pakastimeen :)

Ei kommentteja: