lauantai 19. helmikuuta 2011

Kääretorttu diplomaattikreemillä



Kääretorttu on loppujen lopuksi helppo ja nopea herkku ja tarpeita on aina kotona. Täytteenkin voi säveltää sen mukaan mitä on. Tällä kertaa meiltä löytyi hilloa ja kermaa sekä vaniljakreemijauhetta.


POHJA:

4 munaa
1,5 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
1 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta

Vaahdota munat ja sokeri. Vaahto on valmista, kun pintaan piirretty 8 pysyy siinä hetken. Sekoita jauhot keskenään. Lisää ne taikinaa siivilän läpi. Sekoita varovasti. Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille. Paista 6-8 minuuttia 200 asteessa. Ripottele leivinliinalle sokeria. Kumoa pohja sokerin päälle ja kääri rullalle. Anna jäähtyä. Liian kauan paistettu taikina saattaa halkeilla rullatessa.


TÄYTE:

Diplomaattikreemi:
1,25 dl vaniljakreemijauhetta
2,5 dl vettä
2,5 dl Flora Vispiä


vadelmahillo

Tee vaniljakreemi sekoittamalla jauhe ja vesi. Anna vetäytyä hetki jääkaapissa. Vaahdota flora vispi. Sekoita Flora vispi ja vaniljakreemi.
Avaa kääretorttupohja. Levitä hillo pohjan päälle haluttu määrä. Levitä diplomaattikreemi hillon päälle. Rullaa kasaan ja anna maustua ennen tarjoilua. NAM!

Ei kommentteja: