keskiviikko 23. helmikuuta 2011

Kirsikkakakku



No joo, ei joka kerta voi onnistua :) Tekevälle sattuu. Minun piti niiiin tehdä hääpäivämme kunniaksi kakku, missä on mieheni herkkuja; kirsikoita ja kookosta. Vaan toisin kävi :D Olihan se ihan syötävää, mutta tuo esteettinen puoli... noh, onneksi oli kaapissa tomusokeria. Täytyy ottaa uusi yritys joku kerta... ja tehdä nämä asiat toisin:

- voitele ja jauhota vuoka
- älä ylitäytä vuokaa
- kirsikat voisi liottaa jossain nesteessä
- jauhota kirsikat ennenkuin laitat taikinaan, näin ne ei uppoa pohjalle

Mutta tässä itse ohje; sävelletty kahdesta ohjeesta mieluisaksi. Ja taikinakin oli niiiiin hyvää.

200 gr voita
2 dl sokeria
3 kanamunaa
3 dl kakkuvehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
3 rkl Van Houten kaakaota
1 dl kookoshiutaleita
säilykekirsikoita mieluinen määrä (meillä paljon)
tilkka maitoa / säilykekirsikoiden lientä olisi voinut olla

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää taikinaan. Puolita kirsikat ja lisää taikinaan. Lisää maitoa sen verran, että taikina hieman notkistuu. Voitele ja jauhota vuoka. Kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin tunti. Anna jäähtyä. Kumoa. Koristele tomusokerilla tai suklaakuorrutuksella.

Ei kommentteja: