maanantai 23. marraskuuta 2009

Suussasulavat Suklaaruudut






Pohja on mielestäni mielettömän hyvä, kuohkea ja maukas, ei liian kuiva. Alimmaisen version tästä ohjeesta tein poikani synttäreille. Hän on suklaakakun ystävä kuten minäkin :) Väliin en laittanut mitään ja päälle vaan ohjeen mukainen kuorrutus. Toimii siis näinkin. Mopokoriste tehty marsipaanista. Mustalla vain peitetty nimi :)

2½ dl vettä
200 g margariinia
4 rkl kaakaojauhetta (tummaa)
1 tl suolaa
5 dl vehnäjauhoja
5 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
1½ tl soodaa
1 dl bulgarianjogurttia tai maustamatonta jugurttia
2 munaa

Kuorrutus:
2 rkl vahvaa kahvia
100 g margariinia
1 rkl kaakaojauhetta
n. ½ pkt tomusokeria
Päälle voi halutessaan ripotella kookoshiutaleita, nonparelleja tms.

Kiehauta vesi, margariini, kaakaojauhe ja suola kattilassa.
Jäähdytä seos.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää jäähtynyt margariini-seos siihen. Lisää seokseen myös munat ja jogurtti, sekoita puuhaarukalla.
Laita pellille ja paista 200 asteessa n. 20 minuuttia.
Jäähdytä. Tee kuorrutus sekoittamalla margariini, kahvi ja kaakaojauhe kattilassa, anna kiehahtaa ja lisää joukkoon tomusokeri. Kaada pohjan päälle. Koristele maun mukaan.

1 kommentti:

Unknown kirjoitti...

Aivan loistavat suklaaruudut!! Onnistuu joka kerta :P