torstai 3. joulukuuta 2009
Lusikkaleivät
Koskaan en ole näitä tehnyt, niin päätin kokeilla. Kipinä tuli, kun lehdessä oli ohje.
noin 40 kpl
200 gr voita
1,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 tl soodaa
4,5 dl vehnäjauhoja
väliin:
vadelmahilloa tai - marmeladia
päälle:
hienoa sokeria
Kiehauta rasva kattilassa välillä sekoittaen. Otan pois levyltä, kun rasvan vaahto alkaa laskea. Kaada kulhoon ja lisää sokeri. sekoita tasaiseksi. Anna seoksen jäähtyä.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää ne taikinaan. Laita taikina hetkeksi kylmään.
Painele taikina soikeanmuotoiseen teelusikkaan. Tasoittele ulkoreunat, niin saat siistit piparit. Tasoita toista puolta suoraksi ja aseta leivinpaperille pellille, siis kupera puoli ylöspäin. Paista 200 asteessa noin 8-10 minuuttia kullanruskeiksi. Anna hetki jäähtyä.
Kun lusikkaleivät ovat vielä hieman lämpimiä, täytä hillolla ja paina toinen puolisko päälle. Pyöritä sokerissa. Jos ne jäähtyvät liikaa, sokeri ei oikein tartu pintaan.
P.S
Lusikkaleivät ovat ensin kovia, mutta pehmiävät kyllä :) Itse säikähdin, kun en ollut näitä ennen tehnyt ja malttamattomana mentiin heti maistamaan. Aika yllätys huomata, että olivat kovia. Hätäviestin jälkeen selvisi, että ne kyllä pehmii. Ja niinhän ne tekivät :D
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti