maanantai 16. marraskuuta 2009
Porkkanakakku
Tuli kokeiltua tämä porkkanakakku ohje. Tämä saikin paljon kehuja, joten oli tietty laitettava ohje talteen. Tämä on napattu Kotilieden kalenterista. (Pahoittelen huonoa kuvalaatua. Yritän ottaa paremman kuvan, kun taas tätä teen.)
POHJA:
200 gr voita
2 dl fariinisokeria
2 kananmunaa
200 gr luomu porkkanaraastetta
3 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
2 tl inkivääriä
2 tl kanelia
1 dl mantelijauhetta
KUORRUTUS:
200 gr appelsiinituorejuustoa
1 dl tomusokeria
0,5 dl juoksevaa margariinia
pähkinärouhetta
Vaahdota pehmeä voi ja fariinisokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten välissä. Sekoita kuivat aineet keskenään. Raasta porkkana. Lisää kuivat aineet ja raaste taikinaan. Kaada taikina leivinpaperilla päällystetylle pellille. Paista 200 asteessa noin 45 minuuttia. Anna jäähtyä. Tee kuorrutus sekoittamalla tuorejuusto ja tomusokeri. Levitä seos jäähtyneen kakun päälle ja koristele pähkinärouheella.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti