keskiviikko 18. marraskuuta 2015

Joulukuusi marengit

Näiden idean myyjäisiin sain, mistä muualtakaan, kuin leivotaan ryhmästä. Näistä oli myös ollut jossain leivontalehdessä.

Nämä tein normi marenkitaikinasta, jonka maustoin vaniljasokerilla.Niin ja värjäsin vihreällä pastavärillä. Tosin tästä saa sitten hetkeksi vihreän kielen ;)
Marenginhan voi maustaa vaikka millä, esim marianne crushilla tms. Se kannattaa isoin liikkein sekoittaa joukkoon ihan lopuksi.

Eli normi marenkiohje ja pursotat tähtityllalla ensin yhden marengin ja sitten vaan toinen marenkitöhäys päälle. Lopuksi vähän värikkäitä strösseleitä, ja sulla on joulukuusimarenki. Ja paisto.

Itse sain vinkkejä ja ohjeen Irman Ihannekakusta ( yksi ihanista matkakumppaneistani Lontoon kakkumessuilla - siitä juttua tulossa )


3 valkuaista
2,25 sirosokeria
ripaus suolaa
tilkka sitruunamehua
1 tl vaniljasokeria

Erottele valkuaisesta huolellisesti keltuaisista puhtaaseen kulhoon. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää pikku hiljaa sokerit joukkoon suolan kera. Lisää lopuksi sitruunamehu. Itse värjäsin valmiin vaahdon pastavärillä ja se onnistui ihan hyvin ja tuli tasaiseksi. Pursota kuuset leivinpaperille ja koristele strösseleillä. Paista 100 asteen uunissa... mitäs mä tähän sanon... 1 - 1,5 tuntia taisi minulla olla. Jossain vaiheessa tein niin, että kokeilin ja kopautin pohjaan. Ja kun kuulosta "ontolta", sammutin uunin, jätin uuninluukin raolle ja annoin marenkien vielä olla jälkilämmössä. Ja onnistuivat oikein hyvin mun mielestä.

Olen huomannut, että joskus liian kova paistolämpötila saa värin muuttumaan. Ja jos esim ihan vitivalkoisia haluaa, massan voi värjätä valkoisella pastavärillä ;) Ja eikun marenkeja tekemään!


2 kommenttia:

Vilda kirjoitti...

Montako kuusta yhestä satsista sait aikaseksi?

Helena kirjoitti...

Anteeksi että vastaus on kestänyt. Kaksi pellillistä sain aikaan tästä satsista, mutta kpl määrää en osaa sanoa. Kyllä niitä kaikkines varmaan oli... 50? Mutta tietysti koko vaikuttaa asiaan ;) Nämä ei ollut kovin isoja, sellaisia suupaloja.