keskiviikko 18. marraskuuta 2015

Sulaneet lumiukko piparit

Noh, päätin myös kokeilla näitä tehdä myyjäisiin kun olen paljon niitä netissä nähnyt ja ovat niin suloisia. Ja hauskasti jokainen on omansa näköinen.

Nämä syntyy seuraavista tarvikkeista:

piparkakku
vihreä marmeladikuula
pikeeri
suklaa
sokerimassa + tarvittaessa väriaine ( käytin pastaväriä )


Pohjalle tulee siis tavallinen pipari, joko itsetehty tai kaupasta ostettu. Päälle puolikas vihreä marmeladikuula. Kuula kannattaa asettaa lähelle jotain reunaa, että saa pikeeriä valuumaan.

Kuorruta koko komeus pikeerillä, eli valkuais-tomusokerisekoituksella ( ohje alempana ) . Anna kuivahtaa.

Muotoile sokerimassasta pikkuinen nenä. Itse värjäsin valkoisen massan, mutta ihan hyvin voi ostaa valmiiksi värjättyä. "Liimaa" nenä kiinni joko pikeerillä tai vesitilkalla.

Sulata suklaa ja laita pursotinpussiin, jossa pienen pieni reikä. Minä taittelin tähän tarkoitukseen leivinpaperista sen, sillä siten sain riittävän pienen reiän. Ja suklaa on helpompi hallita, jos se ei ole ihan juuri sulatettu ja lämmin. Pursota silmät, suu, kädet ja napit.


Kokoaminen oli nopeaa, mutta loppukoristelu vei hieman enemmän aikaa. Mutta kun oli päässyt alkuun, loppui lumiukot niinku vähän kesken. Sen verrran vielä vinkkaan, että piparit pehmenevät hieman pikeerin kosteudesta. Eli jos haluaa ihan rapean piparin antaa, sitä ei voi kovin paljoa etukäteen tehdä.


PIKEERIOHJE

1 valkuainen
2,5 - 3 dl tomusokeria
3 tippaa sitruunamehua / etikkaa ( auttaa kuivuamaan nopeammin )
0,5 tl vaniljasokeria ( tai muuta maun antajaa )

Sekoita ensin 1 dl tomusokeria valkuaisen kanssa. Lisää sitten loput sokerit sekä sitruunamehu. Vatkaa tasaiseksi. Pikeerin tulisi olla paksuhkoa mutta juoksevaa. Pursota pikeeriä marmeladin päälle ja kääntele piparia ohjaten pikeeriä valumaan oikeaan suuntaa.
2 kommenttia:

Päivi leipoo kirjoitti...

Kiitos Helena ohjeista, näitä piti tehdä jo viime vuonna, ehkäpä tänä jouluna syntyisi

Helena kirjoitti...

Olepa hyvä Päivi. Kiva näitä oli tehdä ja lapset tykkäsivät. Hieman pehmenevät ajan mittaan kyllä mutta haittaneeko tuo ;)