sunnuntai 25. tammikuuta 2015

PitaleipäKebablihaa on tullut tehtyä, mutta ei pitaleipää. Tänään päätettiin kokeilla. Nettiä olin selaillut ja päädyin kokeilemaan Peggyn pienen punaisen keittiön ohjetta, tietysti pienellä muokkauksella.

Ja tässä tulos. Helppoa oli. Samalla vaivalla tuli 16 pitaleipää, josta osan laitoin pakkaseen. Aluksi jännäsin, että tuleeko niistä todella taskuja mutta kyllä, kyllä niistä tuli. Nyt vaan odotan, että pääsen kokeilemaan toisenlaisilla täytteillä... kuten esim nyhtökanaa tai -possu ... namskis!


16 pitaleipää

5 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
2 tl suolaa
4 rkl öljyä
4 dl spelttijauhoja
10 dl vehnäjauhoja

Lämmitä ensin vesi reilusti lämpimäksi, eli se 42 astetta. Lisää kuivahiiva ja sekoita veteen. Lisää suola ja öljy. Lisää sitten spelttijauho ja alusta se hyvin taikinaan, speltti kun vaatii enemmän työstämistä. Lisää vähitellen loput jauhoista, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoilta. Anna kohota liinan alla noin kaksinkertaiseksi. Itse kohotan aina kaikki uunissa, jossa on valo päällä. Ei vedä ja valo lämmittää... tai näin ainakin itse uskon :) ja toimii ainakin hyvin.

Vaivaa taikina pöydällä ja jaa 16 osaan. Kauli puolen sentin paksuisia pyöreitä leipiä... siis noin kämmenen kokoisia. Niin että pellille mahtuu aina 4 kpl. Nosta ne sitten leivinpaperille ja laita jauhoja alle. Tämä siksi, jotta ne nousee hyvin eikä jää kiinni. Kohota vielä puolisen tuntia, sillä aikaa kun uuni lämpenee 250 asteeseen.

Paista uunin keskiosassa noin 7 minuuttia, eli kunnes alkavat saada väriä. Saavat siis jäädä vaaleiksi. Anna jäähtyä liinan alla, jotta pinta pehmenee.

Leikkaa auki ja täytä mielesi mukaan... meillä oli tällä kertaa salsaa, salaattia, itsetehtyä kebablihaa ja kebabkastiketta. Ja maistui kyllä!!!

2 kommenttia:

Maarit kirjoitti...

Tosi hyvä ohje! Tuli ihan täydellisiä! Paistoin 250 asteessa kiertoilmalla. Onks sulla jääny vahingossa tohon ohjeeseen 150?? vai paistoitko itse 150 asteessa??

Helena kirjoitti...

Hei no joo, tietenkin 250 asteessa :) Korjattu on. Kiitos! Kiva kun tykkäsit.