lauantai 14. helmikuuta 2015

Ystävänpäivä 2015 - Red Velvet Cupcakes





















Ystävänpäivä on vaaleanpunainen, sydämiä ja ystäviä tietenkin. Näillä otimme sekä töissä että kotona varaslähdön ystävänpäivään tänä vuonna... Red Velvet Cupcakes.

Olen aikaisemmin tehnyt kakkumuodossa, mutta päätin nyt kokeilla oikein muffinsiohjette, jonka löysin täältä. Perusaineita ja minun makuun oleva kuorrutus. Jotenkin vieroksun, jos on hirveesti voita kuorrutteessa.

Näytti maistuvan kaikille, vaikka makkiahan tämä red velvet kakku on. Mutta riittää sitten pienempi palanen... vai riittääkö?


12 kpl

85 gr voita
2 dl sokeria
1 kananmuna
1 tl punaista pastaväriä
2 3/4 dl vehnäjauhoja
2 rkl Van Houten kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
1 3/4 dl maustamatonta jogurttia ( voit käyttää esim vaniljajogurttia)
2/3 tl ruokasoodaa
1 1/4 tl valkoviinietikkaa


KUORRUTUS

75 gr voita
200 gr maustamatonta tuorejuustoa
vähän vaniljasokeria
1,5 dl tomusokeria


Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeria vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmuna hyvin sekoittaen. Lisää pastaväri.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää ne varovasti taikinaan vuorotellen jogurtin kanssa. Sekoita sooda ja etikka. (HUOM! seos kuohahtaa.) Lisää se sitten myös taikinaan.
Jaa muffinsivuokiin. Itse tein muffinsipellillä ja sain tästä annoksesta siis tuon 12 kpl. Jätä reilusti kohoamisvaraa, eli täytä 2/3 vuuan tilavuudesta. Paista 20-30 minuuttia riippuen vuuan koosta, 175 asteessa. Voit tarkistaa kypsyyden tikulla. Anna jäähtyä.

Kuorrutetta varten vatkaa huoneenlämpöinen voi ja tuorejuusto tasaiseksi. Lisää vaniljasokeri ja siivilöi joukkoon tomusokeri pienissä erissä. Vatkaa hyvin. Pursota muffinsien päälle, kun ne ovat jäähtyneet. Koristele mielesi mukaan. Meillä laitettiin suklaasydämet sekä värillistä sokeria.


1 kommentti:

rimasa kirjoitti...

Herkullisen näköisiä, ja ihana ohje....ohje menee kasaan kokeiltava!