torstai 2. tammikuuta 2014

Palsternakkakeitto ruiskrutongeila

Mies oli käynyt kaupassa ja tuonut tullessaan palsternakkaa, moooooonta kappaletta. Mitäs niistä muuta sitten tekemään kuin keittoa?

Hyvänoloisen ohjeen löysin Pirkan sivuilta ja sitä päädyin kokeilemaan omin muokkauksin.


2-3 isohkoa palsternakkaa
2-3 perunaa
2 porkkanaa
1 sipuli
vettä
suolaa
mustapippuria
valkosipulitahnaa
1 prk Creme Bonjour Valkosipuli ja yrtit


Pese, kuori ja pilko kasvikset. Kuori ja hienonna sipuli. Laita ne kattilaan ja lisää vettä sen verran, että juuri ja juuri peittyvät. Lisää suolaa ja valkosipulitahnaa maun mukaan. Peitä kannella ja anna kiehua kunnes ovat pehmeitä.
Soseuta sauvasekoittimella soseeksi. Mausta pippurilla. Lisää Creme Bonjour (itse laitoin puolisen purkkia tai vähän yli) Sekoittele vielä tasaiseksi. Kiehauta mutta älä keitä enää. Tarvittaessa voit ohentaa vedellä, maidolla tai kermalla.
Koristele ranskankermalla tai/ja yrteillä. Tarjoa krutonkien kera.


RUISKRUTONGIT

ruisleipää
öljyä
valkosipulitahnaa

Leikkaa leipäpalat pienemmiksi paloiksi. Lämmitä pannulla öljyä. Lisää leivänpalat ja valkosipulitahna. Paistele keskilämmöllä kunnes ovat rapeita. Namskis!



2 kommenttia:

Katja kirjoitti...

Tätä voisi kokeilla. Meillä on kellarissa laatikollinen oman maan palsternakkaa.:)

Helena kirjoitti...

Kiitos kommentistasi :)
Juu tää oli todella hyvää omasta mielestä vaikka vähän vierastan palsternakkaa. Meillä lapsetkin tykkää onneksi kasviskeitoista, etenkin "aurinkokeitosta" eli keltaisesta kasvissosekeitosta. Tätä myytiin lumikeittona ;) Tosin jos olis jättänyt porkkanat pois, olis ollut vielä valkoisempi.