keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Suklaakakku valkosuklaa - daimtäytteellä

Poikani on lähdössä armeijaan. Mutta ennen sitä hän kuitenkin viettää töistään lomaa. Töihin hän halusi viedä läksiäiskakun ( vaikka palaa sinne armeijan jälkeen kyllä ) Hän päätyi suklaakakkupohjaan sekä valkosuklaa-daimtäytteeseen. Tuota täytettä ollaan käytetty juustokakussa mutta toimi oikein hyvin näinkin. Suklaakakkupohja olikin oikein mehevä ja alkuperäinen ohje on Kinuskikissan sivuilta, vaikkakin itse löysin sen kipAKKA kokkaa - blogista. Oli kyllä niin mehevä ja hyvä pohja, että kyllä varmasti käytän toistekin tätä.
Kuvaa en onnistu tähän hätään samaan ladattua tänne, mutta yritän myöhemmin uudestaan.


SUKLAAKAKKUPOHJA:

2 dl vehnäjauhoja
1,5 dl perunajauhoja
1,5 dl Van Houten kakaota
3 tl leivinjauhetta
vajaa 1 tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
150 gr voita
3,5 dl sokeria
3 kananmunaa
3 dl kädenlämpöistä maitoa


KOSTUTUS:

maitoa
vaniljasokeria


VALKOSUKLAA - DAIMTÄYTE

1 prk vaniljakastiketta
1 prk rahkaa tai tuorejuustoa
1 levy Pandan valkosuklaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 liivatetta
2 rkl sitruunamehua
2 Daim-pötköä


PÄÄLLÄ:

2 prk Flora Vispia
tomusokeria


Sekoita kuivat aineet keskenään. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeria vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten välissä. Lämmitin maitoa kädenlämpöiseksi mikrossa. Lisää maitoa ja kuivia aineita vaahtoon vuorotellen. En lisännyt koko 3dl maitoa, koska taikina tuntui sopivan löysältä, kun olin laittanut vähän yli 2 dl. Kaada taikina voideltuun 24cm irtoreunavuokaan. Paista 175 asteessa uunin alaosassa noin 45-60 minuuttia. Anna seistä hetken ennen kumoamista.

Laita liivatteet kylmään veteen likomaan. Vaahdota vaniljakastike. Lisää joukkoon rahka/huoneenlämpöinen tuorejuusto. Sulata valkosuklaa mikrossa miedolla lämmöllä. Lisää jäähtynyt suklaa vaahtoon. Jos suklaa on liian lämmintä, tulee vaahdosta rakeinen. Lisää sokerit. Tarkista maku. Rouhi daimsuklaa ja lisää joukkoon. Lämmitä sitruunamehu. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sulata liivatteet sitruunamehuun. Anna hieman jäähtyä ennenkuin lisäät liivateseoksen vaahtoon ohuena nauhana. 

Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan. Kokoa kakku paistovuokaan. Laita alimmaiseksi kakun pohjalevy. Näin saat tasaisen päälipuolen, kun kumoat kakun tarjoiluastialle ennen koristelua. Kostuta maidolla, joka on maustettu vaniljasokerilla. Täytä välit. Laita kakun päälle kelmu ja anna maustua mielummin yön yli jääkaapissa kevyen painon alla.Vaahdota Flora Vispi ja lisää hieman tomusokeria. Pursota kakku mieluisaksi. Tai miksi et tehdä joku suklaakuorrutus ;)



Ei kommentteja: