keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Terveellisempi raparperipiirakka

Lisään vielä yhden raparperipiirakka ohjeen :) Niitä on tainnut tulla nyt jokunen ;) Tämän löysin Kodin Suuresta Leivontakirjasta " Pipareista pitsikakkuun". Hyvä oli maku, joskin minulla se oli hieman liian kauan uunissa ja kuivui. Onneksi jääkaapista löytyy vielä yksi kermaviilipurkki ja voin tehdä toisen tässä lähipäivinä :)


POHJA:

1 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl kasvisöljyä
1 kananmuna


TÄYTE:

raparperia
1 kermaviili
0,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 kananmuna


Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää öljy ja kananmuna. Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaa. Pese, kuori ja pilko raparperit. Levitä pohjan päälle. Sekoita keskenään kermaviili, sokerit ja kananmuna. Kaada seos raparperien päälle. Paista 200 asteessa uunin alaosassa 30 minuuttia. Mutta tarkkaile kypsyyttä ettei pääse kuivumaan.



1 kommentti:

Sakke kirjoitti...

Haastamme sinut blogissamme:

http://bakingandgirlthings.blogspot.fi/2013/06/haastamme_16.html

//Sakke & Sofia