tiistai 4. kesäkuuta 2013

Suklaakakku












Päivänsankari kun on yhtä suuri suklaanystävä kuin äitinsäkin, tarjottavana täytyy olla suklaakakku. Tämä olikin herkullisen mehevä suklaakakku, kuten kuvasta näkyy ;) Hyvä kun muistin ottaa kuvan ennenkuin kakku hupeni kokonaan.
Itse en kuorruttanut kakkua kokonaan suklaalla, vaan pursotin raitaa kakun päälle. Tämänkin oli ihan riittävä.

POHJA:

200 gr suklaata
200 gr voita
4 kananmunaa
2 dl sokeria
4 rkl van houten kakaota
1,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta


KUORRUTUS:
koko kakun päälle

150 gr suklaata
1 dl kermaa
1rkl voita

Sulata paloiteltu suklaa ja voi vesihauteessa. Vaahdota sokeri ja munat vaahdoksi. Lisää jäähtynyt suklaa-voi-seos. Sekoita kuivat aineet keskenään. Siivilöi kuivat aineet vaahdon joukkoon kevyesti sekoittaen. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun 24 cm irtoreunavuokaan. Paista n 455 minuuttia 175 asteessa. Tarkkaile kypsyyttä ettei kuiva liikaa.
Anna kakun jäähtyä hieman ennen kuorruttamista. Lämmitä kermaa, älä anna kiehua. Lisää joukkoon suklaa ja voi. Sekoittele kunnes on tasaisesti sulannut. Anna hetken jäähtyä ja kaada kakun päälle.






Ei kommentteja: