perjantai 15. helmikuuta 2013

Pitsa ohuemmalla pohjalla

Tässä tämä ohuemman pitsapohjan ohje, jolla me yleensä tehdään pyöreitä pitsoja. Paistetaan paistokivan päällä, jolloin pohjasta tulee oikein hyvä.

3 pyöreää pohjaa

1,5 dl vettä
1/3 pkt tuorehiivaa
0,5 tl suolaa
2 rkl öljyä
n 3 dl durumvehnäjauhoja

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva siihen. Lisää öljy, suola ja jauhot. Alusta taikina tasaiseksi. Anna kohota kaksinkertaiseksi leivinliinan alla. Kauli taikinasta 3 pyöreää pohjaa. Anna kohota vielä hetki ennenkuin lisää haluamasi täytteet.
Paista 250 asteessa noin10-15 minuuttia. Jos käytät paistokiveä, laita se kylmään uuniin ja anna lämmetä. Paista sitten pitsa sen päällä.


Ei kommentteja: