sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Paksut pannukakut












Kuva Arla Keittiön sivuilta


Arla Keittiö mainosti ihanan herkullisella kuvalla: " Mitäs jos paistettaisiin viikonlopun kunniaksi paksuja pannukakkuja?" Ja siitä se ajatus sitten lähti... mitä jos kokeilis? Lettujen paistaminen ei todellakaan ole minun mielipuuhia, joten hieman jännitin miten näiden kanssa käy. Mutta, näitä oli ihana paistaa, kunhan vain löysi ensin sopivan paistolämmän :) Näistä tuli ihanan pehmeitä ja paksuja... ja herkullisia! Eihän minulla tähän hätään ollut kaikkia oikeita aineita, niin sävelsin sen mukaan mitä kaapissa oli. Eikä haitannut lainkaan.


n 20 kpl

3 kananmunaa
3 rkl fariinisokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 tl  vaniljasokeria
3, 25 tl leivinajauhetta
ripaus suolaa
2 dl maustamatonta jugurttia
1 dl kermaa
1 dl rasvatonta maitoa
75 gr voita

Vaahdota kananmunat ja fariinisokeri sähkövatkaimella. Sulata voi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää maito, kerma ja jugurtti. Lisää vielä kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi jäähtynyt voisula. Sekoita tasaiseksi. Anna tekeytyä jääkaapissa ainakin puolisen tuntia.
Paista pannulla voissa pieniä pyöreitä pannukakkuja. Omalla liedellä on asteikko 1-6 ja minä paistoin 3:lla. Oli tärkeää ettei pannu ollut liian kuuma paistaessa, jotta pannukakku ehtisi kypsyä kunnolla myös sisältä. Oli myös tärkeää, että taikinan antoi tekeytyä jääkaapissa ennen kuin alkaa paistaa pannukakkuja. Mutta muuten näiden paistaminen oli niin mielekästä, että varmasti teen toistekin näitä.



Ei kommentteja: