keskiviikko 6. huhtikuuta 2016

Sokeripitsin esittely Salon Piritan Marttayhdistykselle
Eräs tuttu tiedusteli, kiinnostaisiko minua tulla Martoille kertomaan blogistani sekä jotain leivonnasta? No kyllä!!! Sehän olisi huippujuttu.

Olen aina mieltänyt, että martat ovat ne, jotka neuvovat ja opastavat nuorempia leivonnassa, käsityössä yms asioissa. Nyt minun tulisi kertoa bloggaamisesta ja leivonnasta. APUA!!! Alkoi jännitys, että mitä ja miten esitän... tuttuni rauhoitteli ja niin mietittiin yhdessä ohjelmaa illaksi.
Sovittiin, että kerron blogistani ja sen pitämisestä sekä näyttäisin miten sokeripitsiä tehdään.

Sain myös tehdä tarjottavat illaksi. Arvatkaa että jännitti tämäkin! Päädyin tekemään tuttua ja hyvää kinkkupiirakkaa sekä uudempana tuttavuutena tomaatti-mozzarella piirakkaa. Tein myös pienen raikkaan kakun appelsiini-mandariinitäytteellä, jotta sain näytettyä sokeripitsin kiinnityksen massaan. Kuorrutin kakun Fun Cakes vaahtokarkinmakuisella sokerimassalla. Kukat ja sokeripitsi saivat marttojen sinisen värityksen pastavärillä.


Aloitin esittelemällä blogiani ja kertomaan taustoja sen syntymiseen ja pitämiseen. Oli sellaista leppoisaa keskustelua yhdessä. Tämän jälkeen siirryttiin pitsin pariin. Esittelin pitsiaineet ja työvälineet. Kerroin mistä niitä saa ja miten niitä käytetään. Olin tehnyt pitsiseoksen kotona valmiiksi, joten pääsin näyttämään miten se levitetään silikonialustalle ja kuivatetaan uunissa. Minulla oli myös valmiita pitsejä mukana, näin sain näytettyä miten irrottaminen tapahtuu sekä kiinnittämisen kakun reunaan. Tämä onnistui mielestäni näppärästi, kun olin kotona valmistellut kaikki vaiheet valmiiksi.

Kaikkines minulla oli oikein mukava ilta. Toivon, että myös martat saivat jotain uutta ja mielenkiintoista tietoa. Muutaman asian viisastuin tällaisen tilaisuuden pitämisestä, jos vaikka joskus tulisi joku vastaavanlainen tilaisuus.

Lämpimät kiitokset vielä Salon Piritan Marttayhdistys ry:lle, että sain tulla!2 kommenttia:

Carpe diem kirjoitti...

Kiitos Helena!

Opimme uusia asioita ja leivonnaiset olivat todella hyviä.
Varmasti otetaan joskus vielä uusiksi.

Piritan Martat

Helena kirjoitti...

Kiitos :)