maanantai 16. maaliskuuta 2015

50v kakku - fudgemousse puolukoilla





















Hyvä ystävä yllätettiin tällä kakulla. Suklaisen kakkupohjan kostutin vaniljamaidolla ja täytin fudgemoussella ja puolukoilla. Suklaapohja oli hyvä, kun se sai lämmetä ensin. Kylmänä se oli mielestäni hieman "tiivis ". Muutoin hyvä ohje suklaapohjaan kyllä. Laitan sen talteen tähän alle.

Täyte on siis sama mitä käytin tässä hyydytetyssä kakussa. Reunat ovat sekoitusta Flora Vispiä, Flora Kuohua sekä vaniljarahkaa. Rahkaa laitan pikkasen kerralla kunnes vaahto on mielestäni hyvä. Turkoosi päällinen on sokerimassaa ja sen alla sokerikreemi. Koristeet ovat myös sokerimassaa pitsiä lukuunottamatta.

Tätä varten pääsin vihdoin kokeilemaan joululahjaksi saamiani pitsimuotteja. Pitsijauheen ostin Confetista. Olin jännittänyt kuinka vaikeaa ja hankalaa tämän pitsin tekeminen on, mutta... sehän oli helppoa. Seoksen tekemisessä oli vain tarkasti punnittava kaikki aineet. Sitten vatkasin ohjeen mukaan ja annoin hetken seistä ennen kuin lastalla vielä sekoitin/painoin ilmakuplat pois.

Ohjeen mukaan levitin ensin kerroksen seosta muotille, kuivattelin uunissa 12 minuuttia, lisäsin seosta ja kuivattelin taas. Sen huomasin lopputuloksessa, että tarkasti kannattaa poistaa ylimääräinen seos muotilta. Muuten siitä jää ohuen ohut kalvo pitsiin, joka on vaikea poistaa siististi jälkeen päin. Mutta, tätä pitsiähän voi leikata osiin ja käyttää paloina joko kakun päällä tai muffinsien päällä. Oli tämä sen verran helppoa, ettei viimeiseksi kerraksi jää.



Suklainen kakkupohja
Mansikkamäen blogista napattu ohje

4 kananmunaa
2 dl sokeria
200 gr voita
170 gr tummaa suklaata
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vaahdota kananmunat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sulata voi ja suklaa kattilassa miedolla lämmöllä ja anna jäähtyä. Lisää se sitten muna-sokerivaahtoon. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja sihtaa ne vaahtoon. Kääntele taikina tasaiseksi ja kaada voideltuun vuokaan. Itse käytin n 20cm vuokaa. Paista tunnin verran 175 asteessa. Kokeile tikulla kypsyyttä.






Ei kommentteja: