maanantai 3. maaliskuuta 2014

Cinnamon Roll Cake - Kanelinen kakku

















Näihin kanelisiin kakkuihin olen törmännyt monessa englannin kielisissä blogeissa ja niistä tulee mieleen cinnabonit, eli kanelipullat kuorrutuksella. Eihän tätä voi pullaan verrata, mutta nopea ja helppo tämä on tehdä, aineet melkein aina kaapissa ja mikä parasta... Tämä on herkullista!!!

Itse kokeilin tätä ohjetta puolitettuna 17x24cm vuokaan ja korkeutta näille tuli 3-4cm. Ehkä olisi voinut olla hieman isompi vuoka. Koko taikinan jos tekee, niin vuuan koko suositus oli 20x30cm. Alkuperäisen ohjeen bongasin Facebookin kautta täältä.


TAIKINA:

7,2 dl vehnäjauhoja
0,25 tl suolaa
2,4 dl sokeria
4 tl leivinjauhetta
3,6 dl maitoa
2 kananmunaa
2 tl vaniljasokeria
1,2 dl voisulaa (puolikkaaseen ohjeeseen sulatin n 60gr)

Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää maito ja muna. Lisää voisula. Sekoita tasaiseksi ja kaada vuokaan, jonka olet vuorannut leivinpaperilla.


KUORRUTUS:

225 gr huoneenlämpöistä voita
2,4 dl fariinisokeria
2 rkl vehnäjauhoja
1 rkl kanelia

Sekoita kaikki aineet kulhossa ja vaahdota kuohkeaksi. Ota ruokalusikalla nokareita taikinan päälle. Vedä haarukalla marmorointia pintaan.

Paista 175 asteessa noin 30-40 minsaa.


KUORRUTE:

4,8 dl tomusokeria (käytin puolikkaaseen 2dl ja se riitti enemmän kuin hyvin)
5 rkl maitoa
1 tl vaniljasokeria

Sekoita aineet keskenään. Kaada tai pursota hieman jäähtyneen kakun päälle. Leikkaa paloiksi ja nauti hieman lämpimänä tai huoneenlämpöisenä.



Ei kommentteja: