torstai 19. joulukuuta 2013

PiparilaatikotTässä vinkiksi mitä voi tehdä piparitaikinasta. Nettihän on täynnä vaikka ja mitä ihania vinkkejä. Minun tekisi mieli kokeilla tehdä pyöreitä rasioita ja piparikuusia :) katotaan koska ne toteutuu.

Joka joulu tulee kyllä tehtyä sydämiä ja kukkapipareita, jotka sitten koristelen pikeerillä, rösseleillä ja nauhoilla... laittelen niitä sitten kotia koristamaan tai annan tuliaisina joulun alla.PIPARILAATIKOT:

Tee taikinasta 6 kpl samankokoisia neliöitä. Paista ja koristele. Liimaa 4 palaa yhteen pohjan päälle. Itse tykkään käyttää liimaamiseen sulatettua sokeria. Täytä vaikka suklaalla. Liimaa kansipala päälle.PYÖREÄT PIPARIRASIAT:

Ei ole niiiin vaikeaa, mutta vaatii kärsivällisyyttä ja hieman tarkkuutta.
Tee ensin kaavat eli pohja, kansi ja reuna kahdessa osassa. Pienen tein tonnikalapurkin mukaan ja isomman kukkaruukun. Leikkaa leivinpaperista suikale, jonka päällä paistat reunat. Paistettuasi reunat, itse paistoin yhden kerralla, nosta reuna suikaleen avulla jäähtymään pyöreän astian päällä ( minkä mukaan teit mallin ) Aseta reuna huolellisesti keskelle astiaa ja katso että päädyt painuvat myös astiaa vasten ( muuten saumat jää irvistämään ) ja että rauna on suorassa. Anna jäähtyä ja nosta pöydälle vielä kovettumaan. Koristelin pikeerillä ennen sokerilla liimaamista. Reunoja vähän raastoin suoriksi raastinrautaa vasten tai veitsellä. Täytä suklaalla, makeisilla tms. Kannen jätin liimaamatta kiinni.2 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Aivan ihanan näköisiä nuo piparilaatikot ! Täytyykin kokeilla tässä Joulun alla :)

Helena kirjoitti...

Kiitos :)
Suosittelen kokeilemaan, ei ne kovin vaikeita ole :) ja kun pääset jyvälle, mietit miten voisit kehittää niitä :) Ja onhan nää kivoja viemisiä näin joulun alla.