torstai 15. heinäkuuta 2010

Raparperi-rahkapiirakka




Mieheni tykkää raparperista ja rahkasta, joten piti löytää sellainen piirakkaohje. Ja Kotilieden sivuilta se sitten lopuksi löytyikin. Tästä ohjeesta tulee pellillinen. Täytyy vaan tehdä toinenkin, jotta saan kuvan tänne blogiin :)

Muruseos:

8 dl jauhoja
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
250 gr voisulaa


Pohjataikina:

2/3 muruseosta
2 dl piimää
1 kananmuna


Täyte:

1 litra raparperia
2 prk rahkaa
2 dl sokeria
2 kananmunaa
3 tl vaniljasokeria


Pinnalle:

1/3 muruseosta


Sekoita muruseoksen kaikki kuivat aineet keskenään. Lisää voisula. Jaa seos kahteen kulhoon, 1/3 joka tulee pinnalle ja loput 2/3 josta tehdään pohjataikina.

Lisää 2/3 muruseokseen keskenään sekoitettu piimä ja kananmuna. Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille.

Paloittele raparperi. Ripottele taikinan päälle sopiva määrä raparperia.
Sekoita keskenään rahka, sokerit ja kananmunat. Kaada seos raparperien päälle. Ripottele lopuksi 1/3 muruseoksesta piirakan päälle. Paista 175 asteessa noin 45 minsaa.

Nauti vaniljajäätelön tai - kastikkeen kera hyvässä seurassa :)



Ei kommentteja: