lauantai 31. lokakuuta 2009
Halloween kurpitsa kakku
No niin... pyhäinpäivä. Ja mieli teki kokeilla jotain halloween aiheista kakkua. Kinuskikissan sivuilta löysin mallin ja täyteideoita. Vähän joutuisin muokkaamaan ja hakemaan toisenlaisia täytteitä, kun tuota tuorejuustoa piti välttää. Mutta täytteina lakritsi- ja sitruunamousse yhdistelmä kuulosti hyvältä. ja sitä se oli :)
Pientä askartelua vaati, mutta kivaa se oli. Ehkä voisi hieman tasaisempi olla. Noh, tekemällä sitä oppii :)
Sokerikakkupohja:
5 munaa
sokeria
jauhoja
perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
Riko munat isoon lasiin. Mittaa toiseen samanlaiseen lasiin yhtä paljon sokeria. Kaada sokeri kulhoon. Mittaa samaan lasiin 60% jauhoja ja loput perunajauhoja. Lisää leivinjauhe ja sekoita kaikki jauhot keskenään hyvin. Kaada munat kulhoon ja vatkaa valkoiseksi vaahdoksi. Lisää jauhot varovasti joukkoon. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun n 24cm vuokaan. Paista 175 asteessa n 45 minuuttia. Peitä foliolla, mikäli kakun päällinen tummuu liikaa. Anna jäähtyä.
Yhden täytteen nappasin Kotihippa ja Leipuri ystävänpäiväkakusta.
2 dl kermaa
1 prk sitruunarahkaa
1 prk aurinkohedelmät jogurttia
2 liivatetta
appelsiinimehua liivatteille
mandariinilohkoja mehussa
Laita liivatteet kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahka ja jogurtti. Lämmitä tilkka appelsiinimehua ja liuota liivatteet siihen. Kaada hitaasti mehu kermaseokseen hyvin vatkaten. Valmista!
Toisen täytteen halusin Kinuskikissan lakritsitäytteen, jotta täytteessa olisi jotain halloweenimaista :) itselläni meni vahingossa 2 dl kermaa ja siksi täyte jäi hieman vaalemmaksi kuin oli tarkoitus. Mut, tekevä oppii :)
125 gr Kick patukoita
1,5 dl kermaa
1,25 dl Flora Vispiä
(tarvittaessa vaniljakreemijauhetta)
Pilko patukat pieniksi paloiksi. Kaada kerma kattilaan ja lisää joukkoon patukkapalaset. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes palat ovat täysin sulaneet kermaan. Jäähdytä seos ja anna mieluiten olla jääkapissa yön yli. Vatkaa seos vaahdoksi. Vatkaa myös Flora Vispi vaahdoksi ja sekoita vaahdot. Jos tarviit vaahdosta jämäkämmän, lisää vaniljakreemijauhetta tarpeen mukaan. Itse keitin kerman ja patukat edellisenä päivänä, pidin yön yli jääkaapissa ja vaahdotin seuraavana päivänä ja hyvin vaahtosi.
Sokerikreemi:
125 gr voita
0,5 tl vaniljasokeria
4 dl tomusokeria
1 rkl vettä
Anna voin ensin pehmitä hieman kulhossa ja notkista se sitten sähkövatkaimella. Lisää vaniljasokeri. Lisää 1 dl tomusokeri kerralla kovasti vatkaten välissä. Lisää lopuksi vesi ja vatkaa vielä kunnolla. Tämä säilyy muutaman vuorokauden jääkaapissa. Itse tein tämän valmiiksi edeltävänä iltana.
Kokosin kakun kulhoon leikkaen pohjasta sopivan kokoisia paloja. Ensimmäiseen ja kolmanteen väliin laitoin mandariinilohkoja ja päälle sitruunarahkaseoksen. Keskimmäiseen väliin laitoin lakritsimoussen. Kostutin vaniljasokerilla maustetulla maidolla.
Annoin kakun vetäytyä jääkaapissa n 6 tuntia. Yleensä annan vetäytyä yön yli, mut nyt oli aikaa vähemmän.
Kuorrutin kakun ensin sokerikreemillä, kun halusin tehdä kakun kokonaan valmiiksi jo samana päivänä. Kreemi estää marsipaania "hikoilemasta". Enkä ollut kokeillut sokerikreemiä ennen. Huomasin, että oli huomattavasti helpompaa levittää, kun lämmitin kreemiä ensin vähän mikrossa.
Oranssia marsipaania sain sekoittamalla keltaista ja punaista marsipaania keskenään. Kaulin sen pyöreäksi leivinpaperin päälle, jonka avulla nostin sen sitten kakun päälle. Painelin kurpitsaan uomat. Koristeet askartelin marsipaanista, kick-karkeista ja madot omareista.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti