maanantai 27. huhtikuuta 2009

Sima

No niin, vappuna tietysti pitää olla simaa. Joten tässä sekä perinteinen sima että vähän erilainen sima.

PERINTEINEN SIMA

8 l vettä
500 gr sokeria
500 gr fariinisokeria
2-3 sitruunaa
1/4 tl hiivaa

Kiehauta osa vedestä. Kaada sokerien päälle ja sekoita kunnes sokerit ovat liuenneet. Lisää loput vedestä. Jäähdytä kädenlämpöiseksi. Lisää 2 sitruunan mehu sekä yksi sitruuna viipaloituna. Liuota hiiva pieneen erään nestettä ensin. Lisää se sitten koko erään. Anna käydä muutama vuorokausi lämpimässä. Pullota puhtaisiin pulloihin, joihin lisäät 1 tl sokeria sekä muutaman rusinan. Vie pullot viileään, jolloin sima valmistuu vajaassa viikossa. Jos haluat siman valmistuvan nopeammin, anna olla lämpimässä.LIMETTISIMA

Ohje on otettu Ruokapirkan numerosta 17/2009. Pakkohan sitä oli kokeiltava.
Lopputulos: Todettiin, että tämä oli aika kivan makuinen, hieman kirpeämpi sima. Aikuisempaan makuun sanoi moni, joka sitä maistoi. Ja varmasti teen toistekin.

5 l vettä
4 dl sokeria
4,5 dl fariinisokeria
1 sitruuna, josta mehua vajaa 1 dl
2-3 limettiä, josta mehua 1 dl
1/4 tl hiivaa

Pese sitruuna ja limetit kuumalla vedellä erittäin hyvin. Kuori sitruunan keltainen ja limetin vihreä osa astiaan. Varo ettei tule kummastakaan mukaan valkoista kuoren osaa, sillä se tekee simasta karvasta. Kaada päälle sokerit. Kiehauta 2 ltraa vettä ja kaada se kuorien ja sokerien päälle. Sekoita kunnes sokerit ovat liuenneet. Lisää loput 3 litraa vettä. Varmista, että neste on kädenlämpöistä ennenkuin lisäät hiivan joukkoon. Liuota hiiva pieneen osaan vettä ennen kaatamista astiaan. Lisää lopuksi sitruksien mehut. Laita kansi päälle. Anna käydä lämpimässä muutama päivä.
Siivilöi ja pullota hyvin pestyihin pulloihin. Lisää jokaiseen pulloon 1 tl sokeria sekä muutama rusina. Anna olla muutama päivä lämpimässä ennenkuin siirrät ne viileään.

Ei kommentteja: