keskiviikko 24. lokakuuta 2007

Taatelikakku




Yksi joulun ehdottomista must-leivonnaisista... tällä kertaa yksi minun lemppareista :) Tällä ohjeella minulla tulee yksi iso taatelikakku. 
 
Alempana on toinen ohje, melko samanlainen kuin ensimmäinen, mutta erona on että siihen tulee kermaviiliä tms ja on ilman kaakaota. Ohjeen olen saanut jälleen Maaritilta, joka vuorostaan on saanut sen miehensä äidiltä.



1 pak. taateleita (kivettömiä / tuoreita)
3 dl vettä
2 dl sokeria
200 gr margariinia
2 munaa, voit vatkata niitä vähän
1 tl vaniljasokeria
1 rkl kaakaojauhetta
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
3,5 dl vehnäjauhoja

Siis taatelit, vesi ja sokeri keitetään soseeksi. Sosetta jäähdytetään hieman ja siihen lisätään sulamaan margariini ja sitten keveästi vatkatut munat. Lisätään vaniljasokeri ja kaakaojauhe. Sekoitetaan vehnäjauhoihin sooda ja leivinjauhe ja lisätään se soseeseen. Älä veivaa liikaa, juuri tarpeeksi, että kaikki sekoittuvat. Kakkutaikina laitetaan vuokaan, jossa on reikä keskellä ja kakkua paistetaan 200°:ssa n. 50-60 min. Jos kakku ruskistuu liikaa, voit laittaa päälle palan leivinpaperia. Kokeile tikulla kakun kypsyyttä!




ANNA-LIISAN TAATELIKAKKU

1 pkt taateleita
2 dl vettä
200 gr voita
2 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1 dl kermaviiliä / hapanta kermaa
1 tl vaniljasokeria
2 tl soodaa
3,5 dl vehnäjauhoja

Paloittele taatelit kattilaan ja lisää vesi ja keitä kunnes taatelit ovat pehmenneet. Lisää paloiteltu voi. Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kermaviili ja kuivat aineet vuorotellen taikinaan. Sekoita lopuksi joukkoon taateliseos. Kaada taikina voideltuun uunivuokaa. Paista noin tunti 175 asteessa. 

 

Ei kommentteja: