lauantai 17. marraskuuta 2007

Parsakaali - sinihomejuustopiiraat

Valmistusaika: yli 60 min

Annoksia: 8

Taikina:
100,0 g voita
1,5 dl juustoraastetta (sinileimainen emmental)
1,5 -2 dl vehnäjauhoja

täyte:
2-3 sipulia

öljyä
0,5-1 dl konjakkia
400-500 gr parsakaalia
180,0 gr sinihomejuustoa
100,0 gr juustoraastetta
2,0 dl kermaa
1-1,5 dl ranskankermaa
2 kananmunaa

timjamia, mustapippuria tai pippurisekoitusta

1. Nypi voi, juustoraaste ja vehnäjauhot taikinaksi. Anna olla jääkaapissa 1/2 tuntia.
2. Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan ja sen reunoille (pyöreän piirakkavuoan läpimitta 24-28 cm).
3. Leikkaa sipulit hyvin ohuiksi renkaiksi, kuullota öljyssä ja hauduta konjakin kanssa pehmeäksi ja makeaksi. Anna sipulien jäähtyä. Jos nestettä tulee kovin runsaasti, valuta osa pois.
4. Leikkaa parsakaalista kukinnot erikseen. Kuori varsista sitkein pinta pois ja paloittele varret ohuiksi viipaleiksi. Höyrytä tai keitä parsakaalia hetken ilman kantta ja kasta sitten kylmään veteen, niin parsakaalin väri säilyy kauniin vihreänä. Valuta.
5. Levitä piirakkapohjalle sipulit ja parsakaalin pienet kukinnot ja viipaloidut varret. Murenna päälle sinihomejuustoa. Sekoita kananmunat, kerma, ranskankerma (creme fraiche) ja juustoraaste. Mausta timjamilla, mustapippurilla tai pippurisekoituksella ja kaada täytteen päälle.
6. Paista 200 asteessa noin 35-40 minuuttia uunin keskiosassa. Alenna kypsentämisen puolen välin jälkeen lämpötilaa 175 asteeseen, jotta pohja ehtii kypsyä ennen kuin pinta saa liikaa väriä.

Ei kommentteja: