maanantai 9. toukokuuta 2016

Marenkivoikreemi


Vihdoin kokeilin!!! Ja ellet sinä ole vielä kokeillut, suosittelen lämpimästi. Tällä on aivan ihana kuorruttaa kakku, kun se on niin helppo levittää. Ja kreemin maustamismahdollisuudet ovat loputtomat. Voi käyttää erilaisia makuja, suklaata, pyreitä ym ym ym mitä vaan keksit. Kreemiä voit myös värjätä tarvittavan väriseksi pastavärillä.

Mm blogiystäväni Päivi on kirjoittanut blogissaan tästä. Itse tutustuin myös Kakkumonsterin Youtube videoon kreemistä.

Tällä määrällä, kreemistä riittää kuorruttaa ainakin kaksi 20 cm kakkua. Laitoin meinaan n puolet pakkaseen odottamaan seuraavaa tarvetta. Kyllä, tämän voi pakastaa. Ottaa vain edellisenä iltana jääkaappiin sulamaan ja vaahdottaa uudelleen ennen käyttöä.

Eli tätä voi käyttää sokerimassan / marsipaanin alla. Halutessa voi jättää tuorejuuston pois. Tällä voi myös kuorruttaa koko kakun kuten minä tein tällä kertaa. Jos haluaa oikein silopintaisen kakun, se kannattaa kuorruttaa kahdesti tai jopa kolmesti, pitäen aina välissä jääkaapissa jotta kreemi hieman jähmettyy.


100 gr valkuaista
200 gr sokeria
300 gr huoneenlämpöistä voita / margariinia

100 gr tuorejuustoa
vaaleanpunaista pastaväriä
2 tl vaniljasokeria
2 tl sitruunamehua


Katso ettei valkuaisten joukkoon joudu yhtään keltuaista. ( Keltuaisia voit käyttää muussa leivonnassa siten, että 1 dl keltuaisia vastaa yhtä munaa )
Laita valkuaiset ja sokeri kattilaan vesihauteeseen. Sekoittele kunnes lämpötila nousee 65 asteeseen tai kun tunnet sormissasi, että sokerikiteet ovat sulanneet. Siirrä seos yleiskoneeseen tai vatkaa sähkövatkaimella, kunnes seos on kädenlämpöistä ja valkuaiset vaahtoutuneet. Lisää pieni nokare huoneenlämpöistä voita kerrallaan ja jatka vatkaamista muutama minuutti. Jos kreemi näyttää rakeiselta, jatka vatkaamista. Yleensä se asettuu. On tärkeää että kreemi on kädenlämpöistä kun alat lisäämään voita. Jos se juoksettuu, ja se on liian kylmää, laita kulho hetkeksi vesihauteeseen uudelleen ja vatkaa sileäksi. Jos seos on taas liian lämmintä, laita kulho hetkeksi jääkaappiin ja sitten vatkaat sileäksi. Lisää lopuksi makuaineet vatkaten.

Kuorruta ensin kakku ns murupinnalla. Anna kreemin jähmettyä jääkaapissa. Levitä toinen kerros kreemiä ja siloitte pinta. Hyvä keino on myös lämmittää lasta tms ja sillä lopuksi siloittaa pinta. Levitä tarvittaessa vielä kolmas kerros kreemiä.

Ei kommentteja: