lauantai 16. tammikuuta 2016

Snickers kakku

















Ajatus lähti et mitä tekisi suklaasta, pähkinästä  ja kinuskista. Noh, vaikka nämä maistuisivat äären hyvin jäätelön kanssa, näin pakkasilla, ei jäätelö ole ihan eka vaihtoehto. Joku hyydytetty...? Hrrr.... mielummin jotain lämmintä... eiku googleen...

Ja löysin tämän ohjeen. Ja kun Pullahiirellä on paljon hyviä ohjeita, päätin kokeilla. Ohje oli helppo ja maku... njom njom njom! Mehevä suklaapohja, juuri sopivasti tahmea... suolaiset pähkinät kinuskin ja suklaan kera... Bueno!

POHJA

120 gr voita
2,5 dl sokeria
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
0,5 dl Van Houten kaakaota
1 tl vaniljauutetta ( 2 tl vaniljasokeria)
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl soodaa
150 gr kreikkalaista jogurttia ( ranskankermaa )



KUORRUTUS

2,5 dl suolapähkinöitä
1 dl kinuskia ( karamellisoitu kondensoitu maito)
200 gr maitosuklaata
0,3 dl kermaa hieman lämmitettynä


Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon. Lisää lopuksi jogurtti. Laita leivinpaperi 20 cm irtoreunavuuan pohjalle ja voitele reunat. Kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa n 25-30 minsaa. Kakku saa siis jäädä hieman tahmeaksi keskeltä. Ja painuu kuopalle keskeltä, kuuluu asiaan.

Sekoita kinuski ja pähkinät. Levitä seos hieman lämpimän kakun päälle. Sulata suklaa ja kerma vesihauteessa. Varo ettei suklaaseen pääse vettä. Vaihtoehtoisesti voit jättää kerman pois ja lorauttaa öljyä suklaan joukkoon, rkl verran. Tämä siksi, että suklaa pysyy pehmeänä kakun päällä eikä kovetu. Levitä pähkinäseoksen päälle. Anna jäähtyä ja nauti!





Vinkki!

Jos kaadat kylmää kermaa sulaan suklaaseen, suklaa voi jämähtää klöntiksi. Jep, ei kiva. Mutta, sain pelastettua suklaan lisäämällä lämmintä kermaa ja jatkaa sulattamista vesihauteessa. Ja sain suklaan taas juoksevaksi. 


Jos suklaa lämpiää liikaa, se ns palaa ja muuttuu rakeiseksi eikä silloin enää mikään sitä pelasta. Joten, sulata maltilla, sekoittele koko ajan. Suklaa sulaa sisältäpäin vaikka ulkopuolelta näyttää ettei ole juurikaan sulanut. 


2 kommenttia:

Aurinkokujalla kirjoitti...

Oi ku tuosta sais palan, pitäis varmaan tehä. Olen eka kertaa sun blogissa ja liityin lukijaksi. Ois kiva jos tulisit myös kylään Aurinkokujallekkin.

Helena kirjoitti...

Kiva kun löysit tänne, tervetuloa. Toivottavasti löydät myös hyviä ohjeita kokeiltavaksi. Suosittelen joo kokeilemaan tätä snickers kakkua, oli kyllä niin mehevää. Ja maistui seuraavana päivänä vielä paremmalta. Ja kiitos kutsusta, tulen mieluusti vastavierailulle.