lauantai 26. joulukuuta 2015

Paras ja mehevin porkkanakakku ikinä






















Jos kaveriin on uskomista ja uskon että on.

Kaveri pyysi kakkua kummitädilleen, joka täyttäisi 80 vuotta joulun alla. Pohdittiin, että millainen kakku kestäisi ja maistuisi hyvältä vielä useampana päivänä. Päädyttiin porkkanakakkuun, joka kuorrutettaisiin sokerimassalla ja koristelisin jouluisesti.

Oma porkkanakakkuohje on kyllä hyvä, pidän siitä. Mutta saisiko siitä kakkupohjan, eli riittävän korkean ja kuohkean? Tekotapojakin oli erilaisia. Tutkailin nettiä ja sain vinkkejä.

Ystäväni Tiina, Sitrusperhosen blogista, suositteli omaa reseptiään. Olin myös tykästynyt Painted by Cakesin sekä Suklaapossun ohjeeseen. Painted by Cakesin pohja näytti tiiviimmältä mitä nyt hain ja Suklaapossun ohje oli niin pehmeän näköinen. Joten... päädyin yhdistelemään useammasta ohjeesta oman ja... sepä siis kannatti. Pohja tuntui niiiiin hyvältä ja mehevältä että... Tätä on vielä tehtävä itsellekin!

Täytteeksi halusin käyttää omaa raikasta täytettä mutta otin siihen sitten mukaan tuota Painted by Cakesin täyteohjetta. Eli käytännössä voikreemiosan. Loppuosalla kreemiä sain sitten pohjustaa kakun sokerimassaa varten.



PORKKANAKAKKU POHJA
 
4 kananmunaa
2 dl fariinisokeria
1 dl sokeria

1,5 dl öljyä

4dl jauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
2 tl kanelia
2 tl inkivääriä
ripaus suolaa

350 gr hienoa porkkanaraastetta
2 tl sitruunamehua

Vaahdota munat ja sokerit. Lisää öljy ohuena nauhana hyvin sekoittaen.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne munavaahtoon. Lisää sitten vielä hienoksi raastettu porkkana sekä sitruunamehu.

Kaada taikina 22 - 23 cm vuokaan, jonka pohjalle ja reunoille olet laittanut leivinpaperia. Paista 160 asteessa kypsäksi. Eli noin tunti - tunti vartti, varmista tikulla. Anna jäähtyä kunnolla.

Sain pohjasta hyvin leikattua kolme kerrosta.
















TÄYTE


1 pkt appelsiinituorejuusto 200gr
100 gr maustamatonta tuorejuustoa
1,5 dl tomusokeria

200 gr voita
2 dl tomusokeria
2 rkl nestettä ( sprite, mehu, maito tms )
1,5 tl vaniljasokeria
loraus kermaa pehmentämään koostumusta jos tarvetta


Notkista tuorejuustot kulhossa ja lisää tomusokeri joukkoon.
Vaahdota huoneenlämpöinen voi toisessa kulhossa ja lisää sokerit osissa. Lisää lopuksi neste ja vaahdota vielä ihan hetki.

Sekoita puolet voikreemistä tuorejuustoseokseen. Leikkaa kakku kolmeen osaan. Levitä puolet tuorejuustotäytteestä pohjan päälle. Kokoa toinen kerros samoin. Loppukreemillä kuorruta koko kakku. Anna kreemin jähmettyä jääkaapissa sen aikaa, kun valmistelet ja kaulit sokerimassan. Näin kakku on helpompi kuorruttaa massalla ja voit tarvittaessa nostaa sokerimassaa kakun päältä jos tarvitset asetella massaa uudestaan. Mä päädyin tekemään koristeet sokerimassasta sekä ripottelemaan kultatähtiä kakun päälle. Myös marenkikuuset olisivat varmasti olleet kivat tässä päällä.





Ei kommentteja: