perjantai 22. marraskuuta 2013

RuusukakkuÄitienpäivänä tein myös tällaisen ruusukakun , mutta käytin silloin tavallista tähtityllaa. Ostin tässä joku aika sitten Wiltonin 1M tyllan, jolla lukemani mukaan saisi paremman näköisen ruusun. Noh, makuasiahan se on mutta pidin kyllä enemmän tästä ruusumallista :)

Tähän sekoitin Flora Vispin joukkoon rahkaa jämäköittämään ja hieman tomusokeria makeuttamaan. Kerma pursotuspussiin ja eiku pursottamaan. Aloita pursotus keskeltä ja pursota ympäri ja ulospäin näin kasvattaen ruusua :)

Itse en ole laittanut vaihekuvia, mutta netistä kyllä löytyy monenlaisia, kun kirjoittaa hakusanaksi vaikka ruusupursotus tai kermaruusu. Minun suosikkeja ovat Kakkumonsterinkakut sekä TaikinaTaivas. Heillä on hyvät ohjeet, sekä leipuoksiin että pursotuksiin. Ja heiltä saa hyviä malleja ;)

Rohkeasti kokeilemaan. Muista, että harjoitus tekee mestarin :)4 kommenttia:

Kakkumonsteri kirjoitti...

Tulipas siitä hieno! =) Kiva kun laitoit linkin sivuilleni! =)

Helena kirjoitti...

Kiitos :) Vielä on opeteltavaa ja harjoiteltavaa vaikka kuinka paljon, ja onneksi niin, leivonta on niin ihanaa!

Katja kirjoitti...

Tätä pursotustapaa pitäisi joskus kokeilla, kun hienon näköisiä kakkuja näin tulee.:) Muutenkin pitäisi pursotuspuolta enemmän harjoitella.

Helena kirjoitti...

Kiitos Katja kommentistasi.
Kokeile ihmeessä, helpolla tavalla saa näyttävän kakun. Ja on vähän erilainen. Ja jos käyttää kahta eri väriä, saa taas uuden näköisiä ruusuja. Tosin sitä en ole itsekään vielä kokeillut ;)